Zelená sedačka dodá obýváku ten správný šmrnc

Není pochyb o tom, že zelená sedací souprava v interiéru vytvoří tzv. "WAU EFEKT". Zelená barva je podle mnohých designérů jednou z nejvíce fresh a chic barev. Je to sice barva odvážná, ale zároveň stylová, trendy a rozhodně si získá pozornost.

Pokud přemýšlíte, jak zelenou oživit váš obývací pokoj, máme pro vás jeden odvážný tip: zelená sedačka. Luxusní kousek, který rozproudí energii v každé místnosti. Přece jen, zelená je barvou přírody a její pozitivní vliv na naše podvědomí je nesporný. Chcete naskočit na aktuální barevný trend v interiérovém designu? Ať už dáváte přednost sofistikované smaragdové sedačce nebo retro olivové, zjistíte, že zelená sedací souprava je přesně tím, co potřebujete ve svém životě.

Zelená sedačka přinese rovnováhu a harmonii

Zelená je barvou života a hlavně v přírodě najdeme nespočet odstínů. S touto barvou se pojí energie, harmonie, svěžest a bezpečí. Velmi pozitivně působí na okolí a vyvolává pocit rovnováhy jako po fyzické, tak i duševní stránce. V interiérovém designu se zelená barva používá k vytvoření klidné a relaxační atmosféry.

zelena sedacka

Zelený gauč v kombinaci s bílou, Zdroj: Pinterest

Zelená sedačka v barvách přírody

Pokud milujete přírodu a nejraději byste si kousek přenesly i do vašeho interiéru, pak je pro vás zelená sedací souprava skvělou volbou. Navrhněte si obývák, který vás emocionální nabije, uklidňuje a stane se vaším útočištěm.

Rozsah tónů zelené je skutečně působivý, a to od pulzující limetky, po šťavnatou trávu, klidnou olivovou, zelenou borovicového jehličí, tmavě zelenou lesa, uklidňující mátu až do syté lahvově zelené a smyslné smaragdové. Bez ohledu na to, zda se vám líbí syté barvy nebo jemné pastelové odstíny, zda dáváte přednost energickým nebo tlumeným kompozicím, zelená bude vždy působit půvabně a umožní vám vytvořit elegantní a stylový interiér.

zelena sedacka

Smaragdová sedačka - skutečný klenot u vás doma

Smaragdová zelená je v poslední době velmi populární a objevuje se v mnoha aspektech interiérového designu. Velmi dobře vypadá na stěnách, doplňcích a stále častěji vidíme do smaragdové zahalené i sedačky. Je to vznešená barva, která se spojuje s drahokamem a byla velmi populární v čase impresionismu. V té době se označovala i jako "pařížská zelená" nebo "viridiánska zelená", avšak původní název, smaragdová barva, zůstal oblíbený až dodnes.

Smaragdově zelený gauč působí velmi luxusně a elegantně. Do interiéru vnáší intenzivní sytou barvu zelené, která místy působí až tajemně. Smaragdová zelená reprezentuje bohatství, sílu, harmonii a štěstí. Tak co řeknete, začíná se vám líbit představa o zelené sedačce?

Smaragdově zelená sedačka CHESTERFIELD

Smaragdově zelená sedačka CHESTERFIELD - MILENIUM

Zařiďte si interiér v odstínech zelené

Zelená se může stát hlavním hrdinou vašeho interiéru - zelené stěny, zelený gauč nebo rohová sedačka. Do zelené můžete zahalit i různé dekorace a doplňky, jako jsou polštáře na pohovce, zelené křeslo, obrazy nebo koberec. Pohrajte si s různými odstíny zelené a zkombinujte vše do vámi požadovaného stylu. I když je zelená velmi vděčná barva, postupujte rozumně. Pamatujte, méně je někdy více.

Jaké barvy se hodí k zelené sedačce?

Hodně záleží na tom, jaký odstín zelené si vyberete. Tato barva se ne zcela snadno kombinuje s jinými barvami, proto svůj výběr pečlivě zvažte, abyste dosáhli okouzlující výsledek, ale příliš nezahltili interiér. Jaká kombinace bude tedy fungovat nejlépe?

Zelená sedačka s bílou

K zelenému gauči se skvěle hodí bílá a její odstíny. V přírodě se zelená barva přirozeně vyskytuje spolu se zemitými barvami, co můžete využít při zařizování interiéru.

Zelený gauč v intenzivních odstínech

Živé zelené barvy ladí s béžovou, modrou nebo tlumenou žlutou. Smaragdové odstíny dobře vypadají v kombinaci s barvou zlata nebo mědi. Sedačka ve lahvově zelené se hodí k tmavému dřevu, jakým je rustikální dub. Ještě více tím vynikne hloubka barvy a výsledek působí luxusně a nadčasově elegantně.

Zelená sedačka a metalické odstíny

Ti, kteří mají rádi odvážné interiéry, mohou vsadit na metalické odstíny v kombinaci se zelenou sedačkou. K méně výrazným kombinacím patří zelená se šedo-hnědou, tlumenou béžovou nebo barvou rzi.

smaragdová sedačka

Smaragdová sedačka se zlatými doplňky, Zdroj: Pinterest

Zelené sedací soupravy MILENIUM okouzlí designem, potěší komfortem

Vyberte si vaši novou sedačku v zelené barvě. Potahy na sedačky jsou dostupné od jemně zelené barvy až po sytou smaragdovou. Zastavte se v našem showroomu, kde vám rádi poradíme s výběrem sedací soupravy přesně podle vašich představ.