Vyčarujte si vzdušný a prostorný obývací pokoj

I s malým obývacím pokojem se dají dělat zázraky. Nevěříte? Stačí pár nápadů a citu pro uspořádání nábytku ai malý prostor dokážete přeměnit na neodolatelný interiér, ve kterém se budete cítit jako doma. Inspirujte se s námi, jak zařídit obývací pokoj, aby působil vzdušně a zároveň moderně.

Pro vytvoření vzdušného a pohodlného prostoru je důležité správné rozmístění nábytku, minimalistický design a dostatek denního světla. Důležitý je výběr nábytku, který plní nejen estetickou, ale zároveň praktickou funkci. Základem je kvalitní sedací souprava, která poskytne i dostatek úložných prostorů. Harmonii prostoru navodí také jemné a neutrální barvy, příjemné materiály a oblé tvary.

Dostatek světla

I malý prostor bude působit opticky větší, pokud v něm bude dostatek přirozeného denního světla. Ne vždy je možné si orientaci bytu vybrat, ale ani v tomto případě nezoufejte. Pomocí šikovných stavebních úprav dokážete i tmavou místnost přeměnit na prosvětlený prostor. Menší tmavé místnosti spojte do otevřeného prostoru, aby mohlo proudit co nejvíce denního světla. Spojte obývací pokoj s kuchyní a následně vytvořte zóny, které na sebe navazují a jsou opticky odděleny.

Světlo obývacímu pokoji dodají jemné barvy. Vzdušnost a lehkost vnese do interiéru i sedačka ve světlých barvách, jako je bílá, béžová, krémová nebo písková. Z naší nabídky jsou velmi oblíbené potahové látky TERRA, které jsou moderní a zároveň nenáročné na údržbu.

luxusní sedačka SLIDE

Multifunkční nábytek

Rozložení nábytku je v malých místnostech obzvlášť důležité, abychom zbytečně neubírali z drahocenného prostoru. Příliš mnoho nábytku může působit stísněně a neútulně. Proto vybírejte nábytek s rozvahou a snažte se ubrat tam, kde se dá. Ideálním řešením do malých prostor je nábytek, který je nejen estetický, ale zároveň plní i řadu funkcí. Naším tipem je rozkládací sedačka, kterou během dne využijete k sezení a relaxaci, v noci zase na spaní. Šikovná sedačka dokáže zároveň vyřešit problém s nedostatkem úložných prostorů. V naší nabídce naleznete sedačky, které mají v sobě zabudovaný velkorysý úložný prostor, do kterého skryjete peřiny, polštáře a ostatní věci. Další vychytávkou je úložný prostor přímo v područkách sedačky, kde zase můžete odložit ovladače nebo knihy. Vše tak bude mít své místo a obývací pokoj tak bude působit vzdušně a opticky získá na velikosti.

Pohodová atmosféra

Obývací pokoj je místem, kde načerpáváme energii, relaxujeme, pracujeme, trávíme příjemné chvíle s rodinou a přáteli. Obývací pokoj by proto měl působit harmonicky a vytvářet skutečné teplo domova. V tomto směru hrají důležitou roli doplňky, barvy a materiály. Prostor zútulněte pomocí textilií, jako jsou polštáře, deky, závěsy nebo koberce. Při výběru vhodných doplňků však nezapomínejte na kvalitu. Kvalitní materiály v nás vyvolávají příjemné pocity, s těmi méně kvalitními docílíte přesného opaku. Dotvořte atmosféru pomocí svíček, váz a pokojových květin. Prostor provzdušní i otevřené police a konfereční stolek na tenkých kovových nožičkách.

luxusní sedačka SLIDE