Vybíráme roztahovací gauč s úložným prostorem

Potrebujete miesto navyše? Rozkladacia sedačka je praktický kus nábytku, ktorá poskytne dostatok priestoru pre rodinu alebo nečakaných hostí. Skvelou voľbou je i do malých obývačiek, kde vám pomôže maximalizovať obytný priestor. 

Chcete-li najít vhodný roztahovací gauč, měli byste při jeho výběru zvážit pár kroků. Na správné rozkládací sedačce můžete nejen spát, relaxovat a trávit příjemný večer s rodinou, ale získáte i moderní a designový kousek do vašeho obývacího pokoje.

Dizajn a funkčnosť

Při výběru rozkládací sedačky je klíčové zohlednit její design a funkčnost. Gauč by měl zapadat do stylu vaší místnosti a zároveň by měl být dostatečně pohodlný k sezení a příležitostnému spaní. Většina roztahovacích gaučů obsahuje zabudovaný mechanismus, který umožňuje jednoduchou transformaci z gauče na postel a naopak.

Veľkosť a rozmery

Před koupí roztahovacího gauče zohledněte velikost prostoru, který máte k dispozici. Změřte si místo, kde chcete gauč umístit a nezapomeňte také na prostor, který gauč potřebuje pro rozložení. Ujistěte se, že budete mít stále dostatek prostoru pro procházení i v případě, že bude gauč rozložen.

Materiál a údržba

Potahový materiál je dalším důležitým faktorem, který je třeba pro koupi sedačky pečlivě vyjmout. Kožený gauč se vyznačuje snadnou údržbou a dlouhou životnost. Kůže navíc dodá sedačce originální vzhled a časem ještě více získává na kráse. U látkových sedaček máte na výběr širokou nabídku barev, struktur a vzorů. Dostupné jsou moderní potahové látky, které jsou upraveny speciální technologií. Potah se tak snadno čistí a vyznačuje se vysokou odolností. Díky tomu je vaše sedačka chráněna, což se podepíše i na jejím pěkném vzhledu a dlouhé životnosti.

Cena a kvalita

Roztahovací gauče jsou dostupné v různých cenových kategoriích. Při koupi správné sedačky je třeba zvážit poměr mezi cenou, kvalitou a funkčností. Vybírejte sedačku od ověřeného výrobce, kde máte jistotu, že skutečně dostanete to, za co zaplatíte. Dražší sedačky jsou zpravidla vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, díky čemuž vám bude sedačka dobře sloužit dlouhá léta.