Vybavujete malý byt? Rozkládací pohovka místo postele vám ušetří místo

Bojujete s nedostatkem místa v malém bytě? Řešení pro vás může být pohovka a postel v jednom. Když výběr nenecháte náhodě a pečlivě vše promyslíte, nemusí jít o kompromis mezi vydatným spánkem každou noc a pohodlným posezením. Máme pro vás tipy, jak vybavit malý byt.

Vybavujete malý byt? Rozkládací pohovka místo postele vám ušetří místo

I v omezeném prostoru se dokáží dít kouzla, potřebuje jen pečlivější plánování. Pokud chcete v malém nebo studentském pokoji kromě spaní také přijímat návštěvy, rozkládací pohovce i s postelí se nevyhnete. Jestliže ji chcete skládat denně, rozhodně potřebujete kvalitní kousky bez větších kompromisů, než když si pozvete návštěvu jednou za měsíc.

S tím souvisí také manipulace se sedačkou – pro časté rozkládání musí být jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte si ji několikrát rozložit hned v obchodě, ať vás doma nečeká nepříjemné překvapení.

 

Vyberte správnou velikost

Další důležitá věc, kterou si potřebujete rozmyslet, je rozměr. Jestliže nehledíte na každý centimetr, můžete jít do nejkomfortnější varianty a zvolit například rohovou sedačku do malého bytu, která vám po rozložení dá pohodlných 180 cm pro dva lidi. Pokud chcete ušetřit co nejvíce místa, hledejte užší – raději ale nevybírejte pohovku pod 80 cm, která vám po rozložení dá šířku 160 cm.

 

Různé varianty rozkládacích pohovek

Nejoblíbenější variantou jsou rozkládací rohové postele. Matrace je ukrytá ve výsuvném šuplíku a jednoduchým zatáhnutím si vytvoříte postel s dostatečnou plochou pro dva. Sedací i výsuvná část k sobě dokonale přilnou a máte k dispozici rychlé a pohodlné spaní.

Pro pohodlné posezení a zdravý spánek se nejvíce hodí sedačka, která má matraci ukrytou uvnitř. Rozkládání a skládání je snadné a rychlé, využijete ji i na každodenní spaní. Po rozložení se matrace vysune z prostoru pod sedačkou a vy máte okamžitě připravenou postel.

Další možnost je sedačka, která má ve složeném stavu dvě matrace na sobě. Při rozložení je potřeba vysunout úložný prostor a matraci překlopit. Tato rozkládací pohovka má výhodu v úložném prostoru navíc, ve kterém pohodlně uschováte lůžkoviny. Nevýhodou se může zdát kvalita matrací – musíte opravdu pečlivě zvážit, jak se vám na nich bude dlouhodobě spát.

 

Nenechejte nic náhodě

Výběr rozkládací pohovky si rozhodně pečlivě promyslete. Potřebuje splňovat nejen pohodlné sezení, ale také naplnit kvalitní spánek každý den. Vyzkoušejte si vyhlídnuté kousky v obchodě, určitě vám rádi vyjdou vstříc.