Teplý minimalismus: Nový trend v bydlení

V posledních letech jsme svědky stále větší obliby konceptu minimalismu v oblasti bydlení. V současnosti se však minimalistický přístup začíná měnit a objevuje se nový trend – teplý minimalismus. Tato nová estetika spojuje tradiční minimalismus s pohodlím a útulností, čímž vytváří harmonický prostor, kde se lidé mohou cítit uvolněně a šťastně.

Teplý minimalismus vychází z klasických zásad minimalismu, jako jsou jednoduchost, čistota linií a redukce nepotřebných prvků. Současně však přidává prvky z přírody, živé materiály a barvy, které vytváří pocit pohodlí a tepla. Tento trend nás učí, jak můžeme vytvořit harmonický domov, který je nejen funkční a esteticky příjemný, ale také útulný a přívětivý.

Klíčové vlastnosti teplého minimalismu

Přírodní materiály

Dřevo, kámen, kov nebo sklo jsou ideální pro tento styl, protože přidávají do interiéru texturu a zároveň působí přírodním a  uvolňujícím dojmem. Mezi další vhodné materiály patří vlna, bavlna, len, ratan nebo proutí. Skvělou volbou jsou doplňky z  keramiky nebo mramoru .

Teplé barvy

Ačkoli minimalismus obvykle upřednostňuje neutrální tóny, teplý minimalismus zahrnuje také jemné odstíny zelené, modré, hnědé či oranžové, které dodávají prostoru energii a život.

Organické tvary

Organické a oblé tvary působí klidně a harmonicky a zároveň poskytují relaxační a přívětivý pocit. Ovalné tvary můžete do interiéru zakomponovat různými způsoby. Oblíbené jsou ovalné stěny, oblouky nebo zaoblené výklenky. Oblé hrany se také hodí pro nábytek, jako jsou stoly, židle, sedačky nebo ložní rámy. A nezapomeňte ani na doplňky s měkkými hranami, jako jsou vázy, květináče nebo obrazy.

Osobní předměty

Zatímco klasický minimalismus k doplňkům a osobním předmětům přistupuje střídmě a soustředí se jen na to nezbytné, teplý minimalismus je vítá. Dodejte místnosti kus vaší osobnosti prostřednictvím fotografií, rodinných předmětů nebo cestovatelských pokladů. Přidávejte je však rozumně a s mírou, nezapomínejte, že hlavní podstatou teplého minimalismu jsou čistota a jednoduchost .

Útulnost a pohodlí

Pohodlné sedací soupravy, koberce, polštáře a deky jsou důležitými prvky teplého minimalismu. Abyste se cítili příjemně a komfortně, při zařizování interiéru dbejte na výběr materiálů, se kterými přicházíte pravidelně do kontaktu. Upřednostňujte nábytek a doplňky, které jsou kvalitní a příjemné na pohled i na dotek.

sedacky milenium

sedací souprava MILENIUM

Prvky přírody

Rostliny, květiny a dekorace inspirované přírodou vnesou do interiéru život a vytvářejí propojení s vnějším světem. Trendem jsou všechny druhy pokojových rostlin, a to od malých až po velké. S jejich pomocí můžete vytvořit esteticky příjemné prostředí, které přispěje k vnitřní pohodě a zdraví.

Kvalita nad kvantitou

Teplý minimalismus si zakládá na výběru kvalitních, trvanlivých a funkčních kousků nábytku a doplňků, které zároveň odrážejí osobitý styl svého majitele.