Smaragdová sedačka přinese noblesu do vašeho obývacího pokoje

Smaragdová zelená je jedinečná barva, kterou lze v interiéru použít mnoha způsoby. Je tak univerzální, že se hodí do obývacího pokoje, ložnice i kuchyně. Přemýšlíte, jak přinést smaragdovou i k vám domů? Inspirujte se aktuálními trendy v interiérovém designu a pořiďte si smaragdovou sedačku.

Barva drahokamu

Smaragdová je velmi intenzivní, tajemný a jedinečný odstín zelené. Název této barvy je odvozen od jednoho z nejkrásnějších drahých kamenů – smaragdu. Smaragdová barva byla velmi oblíbená zejména v dobách impresionismu, kdy se nazývala i pařížská zelená nebo viridiánská zelená. Původní název „smaragdová barva“ se však zachoval dodnes.

Smaragdová barva se pojí především s elegancí a noblesou. Je to barva, která ztvárňuje bohatství, sílu a harmonii. Do interiéru přináší klid, ale zároveň stimuluje kreativitu a koncentraci.

Smaragdová sedačka v obýváku, Zdroj: Pinterest

Smaragdová zelená v interiéru

Smaragdová zelená vládne v interiérech zejména poslední roky. Lze ji vidět na stěnách, nábytku i doplňcích. Při zařizování interiéru se naskytne otázka, s čím tuto barvu kombinovat. Jelikož se jedná o velmi intenzivní odstín, je třeba s ní zacházet jako se vzácným drahokamem, po kterém je pojmenována. Méně je v tomto případě více.

Působivá barva drahokamu se výborně kombinuje se dřevem, bílou, béžovou nebo šedou. Výborně však ukáže i s hnědou nebo černou barvou. Interiéroví designéři doslova milují kombinaci se zlatými kovovými prvky a výsledek působí vskutku luxusně. Pokud chcete do svého interiéru přinést svěžest, ale zároveň teplo, vsaďte sametové materiály.

Obzvlášť moderní jsou smaragdové sedačky z velvetu, které jsou populární i u našich zákazníků. Sedačka s tímto potahem je nejen esteticky přitažlivá, ale zároveň velmi příjemná na dotek. Přesvědčte se sami, jak dobře vypadají sedačky MILENIUM ve smaragdové barvě u našich zákazníků. Stačí si vybrat model, který se vám nejvíc líbí a sedačku vám zhotovíme na míru.