Sedačky ve tvaru U: Ideální řešení pro velké prostory

Sedacie súpravy do U sú veľmi obľúbené najmä vo veľkých priestoroch alebo u mnohopočetných rodín. Poskytujú veľa miesta na sedenie alebo ležanie, dostatok úložného priestoru a majú všestranné využitie. V obývačke dokážu vytvoriť dokonalé spoločenské miesto pre oddych, zábavu a stretnutia s rodinou a priateľmi. 

Veľkorysý priestor na sedenie

Sedačka dnes už neslouží jen k sezení, ale v obýváku vytváří dokonalé společenské místo, kde můžete relaxovat, pracovat, trávit čas s rodinou nebo hostit přátele. Proto je důležité, aby na všechny tyto aktivity poskytla dostatek místa. S velkou sedačkou do U se rozhodně nemusíte uskromňovat. Pohodlně se na ni usadí pět a více osob, takže každý bude mít dostatečně velký prostor. Díky bočním křídlům se můžete na sedačku komfortně natáhnout a relaxovat s vyloženýma nohama. Sedačku do U můžete využít i pro příležitostné spaní, čímž nahradí i rozkládací gauč.

Viac úložného priestoru

Jednou z  výhod sedaček do U je, že pokud si zvolíte model, který navíc disponuje úložným prostorem, tak je skutečně prostorný. Ten obvykle bývá zakomponován pod bočními křídly, díky čemuž získáte jednou tolik úložného prostoru jako u klasické rohové sedačky. Čím více úložného prostoru máte, tím lépe si umíte zorganizovat, co do něj uložíte. Jedna část může být určena pro deky, zatímco druhá část úložného prostoru bude sloužit k odložení sezónního oblečení.

Sedacie súpravy do U MILENIUM

V našej ponuke sedačiek do U si určite každý nájde to svoje. Zvoľte si model, ktorý sa vám páči,  poťahovú látku, rozmery, doplnky a sedačku vám zhotovíme na mieru presne podľa vašich požiadaviek. Na výber máte i širokú ponuku poťahov, ktoré spĺňajú všetky požadované parametre a vyznačujú sa vysokou kvalitou. Pri výrobe sedačiek používame kvalitné konštrukcie a peny, vďaka čomu máte záruku, že sedačka bude nielen krásna na pohľad, ale vám bude dobre slúžiť aj dlhé roky. 

Kde umiestniť sedačku do U v obývačke

Ve velkých prostorách si moc nemusíte lámat hlavu nad tím, kam sedačku do U umístit. Možností je hned několik. Kreativní však můžete být i v malém obývacím pokoji. Poradíme vám, jak na to.

Sedačka do U v strede miestnosti

Ve velkém obývacím pokoji se nebojte umístit sedací soupravu ve tvaru U do středu otevřeného prostoru. Sedačka se tak stane dominantním kusem nábytku a pomůže vizuálně propojit místnost v jeden harmonický celek. Zároveň poslouží jako praktický dělící prvek, díky kterému otevřený prostor rozdělíte na menší zóny. Můžete tak například oddělit kuchyňskou část od obývací části. Prostor bude působit vzdušně, lehce a zároveň útulně.

Umiestnite sedačku ku stene

Pokud je vaším snem sedačka do U, ale jste limitováni prostorem, v tom případě ji umístěte zády ke stěně. Nechte však kousek místa mezi stěnou a sedačkou, díky čemuž nebude obývací pokoj působit stísněným dojmem. Rozumným řešením je také umístění sedačky do rohu místnosti. Využijete tak prázdné rohy a získáte více prostoru. Pokud máte malý obývací pokoj, nezoufejte. Správným výběrem nábytku a doplňků vejdete vše, co potřebujete, a dokonce obývací pokoj bude působit větší. Moderní interiérový design se nese ve znamení minimalismu. Zbavte se proto všeho, co nutně nepotřebujete. Pokud nová sedačka zabírá větší část obývacího pokoje, kombinujte ji s nábytkem, který působí snadno. Namísto velkých skříní použijte nízké komody, malé skříňky a police. Důležitý je také výběr konferenčního stolku. Jednoduché tvary, elegantní vzhled, rafinovaný design. To jsou hlavní kritéria, která vám pomohou najít ideální stolek k vaší sedačce.

Investujte tiež do nábytku, ktorý má šikovne integrovaný úložný priestor. A začnite rovno od sedačky. Keďže predstavuje najväčší prvok v obývačke, vyberte takú, ktorá disponuje veľkorysým úložným priestorom. Pod sedačku tak môžete odložiť deky, prikrývky alebo mimosezónne oblečenie. 

Doplňte sedačku do U o ďalšie sedenie

Přestože sedačka do U poskytuje ze všech modelů nejvíce prostoru k sezení, může se stát, že vašim potřebám nebude stačit. Vhodným doplňkem k sedačce do U tak může být jedno nebo dvě křesla, případně taburety. Pokud jste velká rodina, nebo se u vás setkává mnoho lidí, takovýto způsob sezení bude pro vás ideální. Sedačku, křesla nebo taburety natočte do půlkruhu tak, aby opticky vytvářely uzavřený společenský prostor, kde budou všichni účastníci na sebe dobře vidět během konverzace.