Sedačky v neutrálních barvách: Nadčasové a trendy

Neutrální barvy jsou sofistikované, moderní a vytvářejí balanc. Do interiéru přinášejí řadu inspirací, které vás jen tak neomrzí.

Slovo "neutrální" nepůsobí právě jako spouštěč kreativity a nápadů, pravdou však je, že neutrální barvy hrají důležitou roli téměř v každém barevném schématu. Neutrální odstíny jsou stále populárnější v interiérovém designu a rozhodně to není žádná nuda. S rafinovanou paletou neutrálních tónů lze dosáhnout minimalistický design, který působí čistě, elegantně a vydrží celé roky. Bílá, krémová, béžová, hnědá, zelená nebo šedá. Jste připraveni naskočit na neutrální vlnu?

Šedá

Interiéry laděné v tónech šedé jsou momentálně horkým trendem. Tato úžasná neutrální barva má hned několik odstínů, se kterými se dá experimentovat. Zkombinujte teplé tóny s chladnými a vytvořte úžasné kompozice. K šedé barvě se velmi dobře hodí nábytek z přírodního dřeva. Tato barva obzvlášť dobře ukáže ve velkých prostorách, kde by již výraznější barva byla hodně. Sedačka v šedé vytváří neutrální kulisu a velmi dobře se k ní ladí ostatní kusy nábytku a doplňky. Je to klasická barva, která vytváří klidné prostředí jako stvořené na relax. Šedé tóny v kombinaci se zelenou vytvářejí pocit svěžesti a rozjasňují prostor.

sedací souprava holiday
sedací souprava holiday

Béžová

Potahy v béžové, krémové nebo kávové patří mezi našimi zákazníky k těm nejoblíbenějším. Jsou to velmi univerzální barvy, které si zachovávají neutrální pozadí bílé barvy, ale zároveň vnášejí do interiéru teplo a tón. Tato barevná schéma vám poskytuje širokou volnost při výběru ostatního zařízení.

Hnědá

Sedačka v hnědé barvě přináší do prostoru komfort a teplo. Kromě sedací soupravy ji můžete využít jako barvu pro závěsy, polštáře nebo jiné doplňky. Výhodou je, že hnědá se hodí k jakékoliv jiné barvě a umožňuje vám čarovat s interiérem. Hnědá sedačka je zároveň velmi praktická, protože na ní není vidět nečistoty a skvrny.

sedaci souprava boss

Bílá

Bílá je populární barva, která se hodí zejména k minimalistickému designu. V interiéru může působit trochu chladně, proto se doporučuje kombinovat tuto barvu s dřevem, které představuje teplý prvek.

Tón v tónu

Největší výhodou neutrálních tónů je jejich univerzálnost. Můžete je použít doslova všude. Dokonale se hodí pro každý styl, ať už je to tradiční nebo moderní. Pokud nechcete příliš experimentovat, zvolte při zařizování stejnou barvu jen v různých odstínech. Toto doporučení úžasně funguje při barvách jako je smetanová, taupe, šedá ale i při jiných tlumených tónech. Podtóny mohou být teplé, po dosažení té správné rovnováhy vypadají úžasně.

Nezapomeňte na textury

V neutrálních interiérech hrají textury stejně důležitou roli jako samotná barva. Díky strukturovaným povrchem budou neutrální tóny působit lákavě, dodají interiéru potřebný akcent a teplejší tón. Textura se může projevit v mnoha formách, jako jsou tkané materiály, přehozy, kamenné vázy, proutěné dekorace apod.