Proměňte obývací pokoj v dokonalé útočiště

Vytvořte si domov, ve kterém se budete cítit opravdu příjemně a uvolněně. Pokud se chystáte zařizovat obývací pokoj, více než na vizuální stránku se soustřeďte na to, abyste si vytvořili osobní prostor, kde budete moci pohodlně relaxovat a načerpat ztracenou energii.

V dnešní uspěchané době, kdy se mnohdy cítíme přetíženi různými povinnostmi a aktivitami, je důležité mít domov, který nám poskytne pocit klidu a odpočinku. Jednou z nejdůležitějších místností v domě nebo bytě, která nám může poskytnout duševní a fyzickou pohodu, je obývací pokoj. A díky správnému výběru nábytku, sedačky, barev a doplňků se může váš obývací pokoj stát otevřenou náručí, která pohladí všechny vaše smysly.

sedací souprava BRICK

Klidné barvy

Neutrální, teplé a tlumené tóny jsou ideálním základem pro vytvoření útulného prostoru. Oblíbené jsou zemité tóny, a to od světlé krémové až po tmavší odstíny hnědé. Dobře se také kombinují s neutrálními barvami, jako jsou bílá, černá nebo šedá. Jako doplňkovou barvu můžete také zvolit modrou nebo zelenou. Tyto barvy pozitivně působí na psychiku a vytvářejí dokonalý souzvuk s přírodou. Teplejšího akcentu docílíte přimícháním červených tónů, jako terakota nebo červenohnědá.

Podmanivý minimalismus

Denně se na nás valí spousta informací a vizuálních podnětů, jako jsou různorodé barvy, předměty, lidé, pohyby... Je důležité umět vypnout a načerpat ztracenou energii. Obývací pokoj, který dýchá tichem , neutrální krásou a optickým klidem, je přesně tím místem, které po náročném dni potřebujeme. Minimalismus dává přednost účelovosti před dekorací. Do obývacího pokoje přineste jen takový nábytek, který potřebujete a místnost zbytečně nepřeplňujte. Vybírejte si přírodní materiály, jako jsou dřevo, kámen, mramor nebo terakota, díky kterým dosáhnete propojení interiéru s přírodou. Pozornost také věnujte kvalitě materiálů a řemeslnému zpracování. Obývací pokoj pak můžete obohatit o výraznější prvek, kterým může být sedačka .

Abyste docílili ještě útulnějšího pocitu, zvolte oválné a organické tvary, ať už jako nábytek, oblouky na stěnách nebo v podobě doplňků. Díky zaobleným křivkám působí místnost měkčeji a jemněji, což umožňuje mysli uvolnit se.

V doplňcích platí stejný princip – méně je více. Stačí pár knih, vázy, případně keramické nádobí. Nezapomínejte na  pokojové rostliny . Zelení v interiéru docílíte blahodárného účinku a umožněte energii proudit.

Příjemné pohodlí

Komfort je velmi subjektivně vnímaný pocit. Není měřitelný a každému může být příjemné a pohodlné něco jiného. Obecně však platí, že pohodlí je spojováno s pocitem pohody. Při zařizování obývacího pokoje je proto důležitý výběr nábytku a materiálů, se kterými přicházíme nejčastěji do kontaktu. V obýváku je to zejména sedačka. Vyberte takovou, která už na první pohled dýchá pohodlím a kvalitou.

V sedačkách MILENIUM vyrábíme a prodáváme sedačky, které jsou splněným snem o vynikajícím komfortu. Všechny naše sedací soupravy se vyznačují kvalitou materiálů a také zabudované konstrukce. Vysoký komfort při sezení i ležení přináší maximální uvolnění těla a nezapomenutelné pohodlí. Díky sedačkám MILENIUM si můžete zařídit obývací pokoj, který se stane vaším dokonalým útočištěm.