Potahy na sedačku. Moderní a praktické

Výběr potahového materiálu hraje stejně důležitou roli jako výběr samotného modelu sedačky. Díky speciálním technologiím dokáží dnešní potahové látky prodloužit životnost sedací soupravy a zachovat její pěkný vzhled dlouhá léta. Jaké další benefity přinášejí kvalitní potahy a jak postupovat při jejich výběru?

Testujeme dotykem

Potahový materiál je tím prvkem, který vdechne sedačce život. Dokáže v nás navodit příjemné pocity a vyčarovat neopakovatelné chvíle s rodinou a přáteli. Pohodlně se posaďte a přejděte rukama po sedačce. Je potah sedačky na dotek hebký nebo hrubý? Hřejivý nebo chladný? Pružný nebo tvrdý? Tímto testem nejlépe zjistíte, zda je daný materiál pro vás vhodný. Pokud se po pár minutách sezení na sedačce cítíte nepříjemně, těžko na ní vydržíte trávit dlouhé večery.

Potahy na sedačku podle otáček

Každá látka na sedačku prochází testem, při kterém se zkoumá odolnost potahu. Test určí, při kolika cyklech se látka poškodí. Můžeme tak říci, že čím je toto číslo vyšší, tím je potahová látka pevnější a odolnější vůči opotřebení. Na klasické sedací soupravy se používají potahy s hodnotami od 25 000 do 40 000 Martindale bodů. Na sedačky pro rodiny s dětmi jsou ideální potahové materiály s hodnotami alespoň 30 000. Potahy na sedačky přesahující 50 000 bodů se již považují za extrémně odolné. Běžným používáním však více než 50 tisíc otáček neuděláte ani za 10 let.

Hledáte skutečně pevný materiál, který zároveň vytvoří ve vašem obývacím pokoji příjemnou atmosféru? V tom případě doporučujeme Forest. Tato látka má krásný přírodní design, který je velmi příjemný na dotek a v prostoru působí honosně, ale neutrálně zároveň. Odstíny potahu jsou navrženy podle odstínů přírodní kůže, čímž dodávají interiéru luxusní design. Třeba zmínit i prvotřídní vlastnosti, kterými se tento potah vyznačuje. Hodnota odolnosti vůči oděru je až 80 000 otáček, takže se jedná o extrémně odolný materiál. Forest zároveň patří mezi snadno čistitelné potahové látky, které při zašpinění jednoduše vyčistíte čistou vodou a neutrálním mýdlem. Pokud se vám líbí přírodní design, ale zároveň chcete potah, který zvládne i vysokou zátěž, Forest může být správnou volbou.

potahy na sedačku

Potahy, které se snadno čistí

Moderní potahy na sedačky jsou upraveny speciální technologií, která je udrží čisté a dokonce zabraňuje propouštění tekutin do látky. Sedačka se tak velmi snadno čistí a na povrchu nezůstávají žádné nežádoucí skvrny. Takto upravené jsou např. potahy na sedačky z kolekce Efficiency, které najdete v naší nabídce. Velmi přívětivé materiály, které dokonale zapadnou do každého interiéru. Nežádoucí skvrny na sedačce? Náročné čištění potahu? Zapomeňte. S potahovými látkami Efficiency všechno jde snadno. Tyto potahy na sedačky se vyznačují vynikající odolností vůči opotřebení a dlouho si zachovávají estetickou kvalitu. Běžné skvrny domácnosti, jako jsou káva, čokoláda nebo džus jednoduše odsajete papírovým ubrouskem a skvrnu postříkáte roztokem vody s mýdlem. Krouživými pohyby pak vytřete potah do sucha.

V MILENIUM si dobře uvědomujeme, jaké jsou potahy na sedačku důležité. Proto k jejich výběru přistupujeme zodpovědně a přinášíme jen zkušenostmi ověřenou kvalitu. Přijďte si k nám podívat vaši příští sedačku a nechte se svést pohodlím.