Ovalné tvary v interiéru

Oblé a organické tvary v současnosti kralují interiérovému designu. Najdeme je na stěnách, nábytku, doplňcích i dekorativních prvcích.

Při zařizování interiéru je klíčovým výběr nábytku, který by měl nejen vypadat, ale také vytvořit působivou atmosféru. V posledních letech jsme viděli vzrůstající trend organických tvarů v interiérech. Od koberců, přes nábytek, svítidla a dekorace až po umění na stěnách. Zaoblené rohy, měkké hrany a organické tvary zažívají velký boom a představují skvělý způsob, jak ozvláštnit a oživit interiér.

oble tvary sedacka loft

sedací souprava LOFT

Proč vsadit na oblé tvary

Díky zaobleným křivkám působí místnost jemněji, měkčeji, což umožňuje oku odpočinout si a mysli uvolnit se. Organické tvary mají jedinečnou schopnost přinést do vašeho bydlení klid a rovnováhu. Takový nábytek je v místnosti důležitý a je prokazatelné, že oblé křivky, díky svému tvaru a měkkosti, poskytují relaxační, uklidňující a přívětivý pocit.

Zakomponování organických tvarů je obzvláště užitečné v malých místnostech, protože tyto křivky dokáží vizuálně zvětšit prostor a poskytnout mu otevřenost.

Tento trend je jedním z hlavních prvků oblíbeného biofilního designu, kde zakřivené hrany představují dokonalý souzvuk s přírodou. Oblé tvary můžeme pozorovat právě v přírodě, ať už jsou to listy, kameny, květiny, stromy...

Jak začlenit oblé tvary vašeho bydlení

Ovalné tvary můžete do interiéru zakomponovat různými způsoby. Oblíbené jsou ovalné stěny , oblouky nebo zaoblené výklenky. Zaoblené tvary se také hodí pro nábytek, jako jsou ovalné stoly, židle, sedačka nebo ložní rámy. Toto je skvělý způsob, jak přidat do místnosti určitý kreativní prvek . Jedinečný charakter dodají také zaoblené obrazy, zrcadla nebo doplňky v podobě lustrů, polštářů, váz, květináčů a pod. Fantazii se v tomto směru meze nekladou.

Zaoblené sedačky

Zaoblené pohovky jsou jedním z příkladů, jak zakomponovat oblé křivky do interiéru. Měkké tvary sedačky pomáhají navodit relaxační pocit a vytvářejí uklidňující bydlení, které přispívá k duševnímu i fyzickému zdraví. Různé geometrické tvary často strhávají naši pozornost a nutí mozek neustále pracovat. Naproti tomu oblé tvary vytvářejí plynulý tok, který s sebou přináší klid a harmonii. Sedačka v oblé siluetě se tak stane ideálním místem k relaxaci, kde můžete načerpat ztracenou energii. Měkké tvary v nás navíc vyvolávají vřelý pocit. Takové sedačky se chceme dotknout, pohladit si ji a zaobořit se do ní po náročném dni.

Sedačky LOFT, BONNY, GAME, CUBE nebo CUBE-xLeg v oblých tvarech jsou moderní a nadčasové sedačky, díky kterým si vytvoříte útulné místo pro chvíle pohody u vás doma.