Optimalizujte prostor v malém obývacím pokoji

Obývačka je srdcom každem domácnosti. Dokonalým miestom na relax i zábavu. Avšak nie každý má možnosť disponovať veľkou obývacou izbou. V takom prípade je dôležité optimalizovať priestor, aby ste z neho vyťažili čo najviac. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ako získať viac miesta v malej obývačke. 

Sezení

Při výběru sedačky nebo křesla se zaměřte na sezení s nožičkami. Místnost tak bude působit opticky větší a dodáte jí vzduch. Ideální volbou jsou rohové sedačky , které můžete umístit do rohu místnosti a využít tak prázdný kout. Se sedací soupravou do L budete mít zároveň více místa k sezení, relaxaci nebo sledování televize.

Náš tip: Dodejte vaší místnosti více prostoru a zároveň si užívejte maximálního pohodlí díky sedačkám CUBE, SLIDE nebo HOLIDAY z naší nabídky. Stylové sedací soupravy, které dokonale zapadnou do vašeho obývacího pokoje.

Barvy

Pro malý interiér zvolte neutrální barvy, jako jsou bílá, béžová, šedá, světle modrá nebo jemná zelená. Opticky zvětší prostor, dodají mu více přirozeného světla a působí příjemně a harmonicky. Tyto barvy představují zároveň vhodný základ pro vytváření akcentů s jinými barvami.

Můžete také použít tmavší barvy k oživení místnosti, ale učiňte tak uváženě. Tmavé odstíny se hodí zejména na menší části místnosti, jako jsou dveře nebo rám okna, kde dodají hloubku a kontrast.

Multifunkční nábytek

Investujte do nábytku, který nabízí několik možností využití. Například pohovka s úložným prostorem nebo stolek, který může sloužit také jako jídelní stůl. Tímto způsobem ušetříte spoustu prostoru a zároveň získáte efektivní řešení pro každodenní potřeby. Ideálním řešením pro malé prostory jsou také sklápěcí nebo rozkládací stolky.

Zrcadla

Pomocí zrcadel můžete vytvořit iluzi většího prostoru . Umístěte zrcadla na strategických místech, například naproti oknu nebo ve světlejších částech pokoje. Světlé barvy na stěnách a nábytku dodají místnosti světlost a pocit vzdušnosti.

Minimalismus

Zvolte jednoduchý a minimalistický styl nábytku a dekorací. Minimalismus je oblíbený styl interiérového designu, který se zaměřuje na jednoduchost, funkčnost a čisté linie. Upřednostňuje jednoduchý a funkční nábytek s čistými liniemi a bez zbytečných dekorací. Nezapomínejte, že méně je někdy víc. Snažte se omezit počet předmětů v místnosti a zvolte pouze takové, které jsou nezbytné, nebo mají pro vás speciální význam. Dbejte na to, abyste svůj prostor nezaplnili nepotřebnými věcmi. Namísto toho se soustřeďte na pár klíčových prvků, které vytvoří útulnou atmosféru.

Přizpůsobte nábytek velikosti místnosti

Sedačka je největším kusem nábytku v každém obývacím pokoji, proto zvolte rozměrově takový, který dokonale zapadne do prostoru. Mezi sedačkou a ostatními kusy nábytku ponechte dostatek místa, aby sedačka nepůsobila příliš stísněně.