Nové trendy v obýváku pro rok 2022

V dnešním článku vám představíme trendy v interiérovém designu pro nadcházející sezónu. Výzkumy dokazují, že interiérový design má velký vliv na naše zdraví a psychickou pohodu. Jelikož máme za sebou poměrně těžká léta, je důležité vytvořit si domov, ve kterém se budeme cítit uvolněně a bezpečně. A právě na to jsou zaměřeny také nové trendy v interiérovém designu.

Náš domov nikdy pro nás nebyl tak důležitý jako za poslední období. V souvislosti se změnami, které nastaly v našich životech, jsme najednou mnohem více času trávili v našich příbytcích. Domov se stal místem k práci, cvičení, setkávání s rodinou a přáteli a jiné každodenní činnosti. Změnily se také naše hodnoty a zároveň to, co od našeho bydlení očekáváme. Trendy v interiérovém designu pro nadcházející sezónu proto odrážejí tyto nové hodnoty bydlení. Základní ideou je vytvořit prostor, který se stane naším útočištěm. Přátelský, přívětivý, který nás ukryje před vnějším světem a pomůže nám najít vnitřní klid.

Zemité hnědé odstíny

V roce 2022 budeme v interiérech pozorovat návrat k zemitým hnědým odstínům – od koňakové, přes jantarovou až po čokoládovou. Tyto odstíny přinášejí do interiéru elegantní teplo a vytvářejí pohodu, po které tak všichni toužíme. Výsledkem je útulný prostor, který je zároveň velmi stylový a nadčasový. Zemité odstíny se výborně doplňují s teplými prvky jako je dřevo a neměla by chybět ani zeleň. Naším tipem je krásná sedačka GLAMOURE v karamelově hnědé barvě, která v kombinaci s šedými odstíny vytvoří nádherný luxusní prostor s nádechem přírody.

Sedací souprava GLAMOURE

Sedací souprava GLAMOURE

Měkké luxusní linie

Je všeobecně známo, že hladké, měkké nebo oblé linie působí pozitivně na naši psychiku. Tyto tvary jsou proto ideální pro vytvoření prostoru, který působí harmonicky a načerpá nás povzbuzující energií. Vsaďte také na měkké a kvalitní materiály, které jsou příjemné na dotek a pohladí vaše smysly. Novinka v naší nabídce, sedačka GAME, je přesně tím harmonickým prvkem, který přemění váš obývací pokoj na oázu klidu. Díky ladným křivkám, měkkým polštářům a designovému prošívání sedačka nejenže působí maximálně komfortně, ale skutečně taková také je.

Sedačka GAME

Sedačka GAME

Přírodou inspirované interiéry

Hlavní výzvou pro nadcházející období je propojení interiéru s přírodou. Moderní jsou přírodní povrchy, jako je kámen, mramor, travertin nebo dřevo, které se používají od nábytku až po dekorativní předměty. Syrové a nedokonalé rysy těchto materiálů dodávají prostoru hloubku a vytvářejí uklidňující atmosféru. Prohlubuje se také touha po barvách, které můžeme běžně vidět v přírodě, jako je šedá nebo zelená. Život a osvěžení do prostoru přináší zeleň, což ještě více přispívá k duševní pohodě.

Sedačka BRICK

Sedačka BRICK

Příjemné neutrální barvy

Ještě nikdy se nám nežádala jednoduchost tak, jako právě v této době. Minimalistický styl bydlení je jedním z hlavních trendů nadcházející sezóny. Žádají se nám věci, které jsou krásné, kvalitní a trvanlivé. Od nadměrné spotřeby a koupě nepotřebných věcí se přesouváme k vybraným materiálům. Méně je v tomto případě více. Interiér inspirovaný skandinávským designem je příjemný a uklidňující. Dominují v něm nerušivé přírodní barvy a to od bílé až po krémovější odstíny.

Sedačka do U GREAT

Sedačka do U GREAT