Nejoblíbenější barvy sedaček podle Instagramu

Vybrať správnu farbu pre vašu novú sedačku, nemusí byť vôbec jednoduché. S rozhodovaním vám môže pomôcť rebríček najobľúbenejších farieb sedačiek, ktorý zostavila istá britská spoločnosť na základe dát zozbieraných z Instagramu. 

Zelená

Místo číslo tři patří zelené sedačce, která poslední roky významně získává na popularitě. Zelená barva je podle mnoha interiérových designérů jednou z nejvíce fresh a chic barev. Zelená sedací souprava v obýváku doslova zazáří a rozhodně si získá pozornost. Trend zelené barvy v interiéru souvisí podle mnohých s tím, že se v nás ozývá potřeba přinést si kousek přírody i do našich domovů. Zelená je barvou života a pojí se s ní harmonie, svěžest a bezpečí. Přináší pocit rovnováhy, jak po fyzické, tak duševní stránce. Pokud tedy přemýšlíte nad koupí zelené sedačky, za nás máte určitě zelenou.

zelená sedačka CUBE

zelená sedačka CUBE

Červená

Druhé místo možná více překvapí, ale je to jen důkaz toho, že nejen na Instagramu, ale i v mnoha obývácích, nuda rozhodně nehrozí. Na tuto příčku se totiž dostala červená sedačka. Červená sedací souprava je nápaditá, výrazná a  upoutá na první pohled. Málokdo si však tuto barvu umí představit ve svém obýváku. Pravdou ovšem je, že pokud se vám podaří červenou sedačku správně sladit se zbytkem interiéru a vybrat vhodné doplňkové barvy a nábytek, vytvoříte tím elegantní a působivý interiér, ve kterém bude proudit pozitivní energie. S červenou v interiéru zacházejte opatrně a držte se hesla – méně je více. Červená sedací souprava výborně ladí s neutrálními barvami, jako jsou bílá, černá, šedá nebo hnědá. Výsledkem bude moderní a nadčasový interiér.

červená sedačka Easy

červená sedačka Easy

Sivá

A máme tady vítěze. Nejoblíbenější barvou sedačky podle Instagramu je šedá  Výsledek není až tak překvapivý, jelikož šedé sedačky se těší velké oblibě již několik let. Některým se může zdát šedý gauč neoriginální a nudný. Interiéroví designéři by však s tímto tvrzením rozhodně nesouhlasili. Šedá sedací souprava je moderní, nadčasová a praktická. Do interiéru přináší nekonečné možnosti, jak kombinovat barvy. Díky šedé si můžete vytvořit originální design a zakomponovat různé struktury a materiály, se kterými velmi dobře ladí. Šedá barva se hodí do moderních interiérů, ale výborně zapadne i do klasického stylu bydlení.

sivá sedačka Cube-xLeg

sivá sedačka Cube-xLeg

V prípade, že potrebujete poradiť s výberom vhodnej sedačky do vašej obývačky, neviete sa zorientovať vo farbách a materiáloch, radi vám poradíme. Naši predajcovia sú vám k dispozícii na našich predajniach v Bratislave, Trnave a Prahe.