Na co se zaměřit při výběru potahů

Výběr vhodného potahu na sedačku závisí nejen na estetickém vzhledu, ale důležité jsou i vlastnosti materiálu, jako jsou odolnost, snadná údržba nebo stálost barvy. Sestavili jsme pro vás tipů, které vám mohou pomoci při hledání ideálního materiálu pro vaši sedací soupravu.

Luxusní kožená sedačka nebo hřejivý dotek látky? Volba potahu na sedačku závisí především na vašem životním stylu. Jste rodina s dětmi? Z kožené sedačky mnohem snáze setřete rozlité tekutiny nebo odstraníte fixy. Líbí se vám hřejivé materiály a barvy? V tom případě vám látková sedačka nabízí široké možnosti výběru.

sedací suprava siesta

Elegantní a nenáročná kůže

Kůže je léty ověřený potahový materiál, který neztrácí na své popularitě. Nabízí luxusní a nadčasový vzhled a celou řadu unikátních vlastností. Kůže má originální strukturu, vůni a léty ještě více získává na kráse. Je trvanlivá a pružná. Dokonale se přizpůsobuje, díky čemuž přináší nezapomenutelný komfort. Vedle všech pozitivních vlastností se kožená sedačka vyznačuje i tím, že stačí málo úsilí, aby si zachovala svůj pěkný vzhled. Lehce se čistí a stačí z ní pravidelně vysávat prach a přetřít vlhkým hadříkem. Dbejte na to, abyste koženou sedačku nevystavovali přímému slunečnímu záření a umístěte ji dále od krbu či radiátoru. Nevýhodou kožené sedačky je její vyšší cena, ta je však spojena s vysokou kvalitou a zárukou, že při správné péči bude funkční a krásná dlouhá léta. Kožená sedačka je ideální volbou pro individualisty, kteří hledají originální a luxusní styl. Hodí se i pro rodiny s dětmi, jelikož je dostatečně odolná a nenáročná na údržbu.

Vroucí dotek látky

Toužíte po hřejivém objetí po náročném dni? Chcete si vyhrát s barvami, vzory a strukturami? Potom je pro vás ideální volbou látková sedačka. Tento typ potahu nabízí široké možnosti, jak najít design, který se vám bude opravdu líbit. Každá látka v našem portfoliu je pečlivě vybrána a je nejen krásná na pohled, ale vyznačuje se i technickými vlastnostmi materiálu, jako jsou vysoká odolnost, oděruvzdornost, stálost barvy, hustota vláken a snadná údržba. Co se týče péče, látkovou sedačku, pravidelně ji vysávejte, čímž ji zbavíte prachu. Skvrny jednoduše odstraníte vlhkým hadříkem, vyvarujte se však silnému mnutí látky. Stále populárnější jsou moderní potahy upravené speciální technologií, která je udrží čisté a zabraňuje propouštění tekutin. Vaše sedačka si tak zachová krásný vzhled bez velké námahy.

Vlastnosti sedačky

Při koupi nové sedačky se zajímejte o to, o jaký typ látky nebo kůže se jedná a jak se čistí. Na trhu je totiž široká nabídka různých materiálů, které se liší především kvalitou. Kvalita materiálu zároveň ovlivňuje to, jak se na sedačce cítíme. Příjemné materiály zvyšují komfort při sezení a vytvářejí dokonalé pohodlí. Naopak levné a nekvalitní potahy jsou nepříjemné na dotek a také náchylné k rychlému opotřebení. Všímejte si, zda je látka odolná a jak kvalitní a hustá jsou vlákna potahu.

Naší radou na závěr je, kupujte sedačku od ověřeného výrobce. Jen tak budete mít jistotu, že sedačka a rovněž i potah se vyznačují kvalitou a budou vám zprostředkovat to pravé pohodlí dlouhá léta.

V MILENIUM chceme, aby koupě nové sedačky pro vás byla skutečným zážitkem a snažíme se vám celý proces co nejvíce zjednodušit. Povězte nám o svých představách a my vám pomůžeme najít ten správný design pro vás. Nechte si poradit se vším, a to od výběru modelu, potahu až po správnou velikost a provedení sedačky. Navštivte nás v našich showroomech, kde vám naši prodejci ochotně zodpoví všechny vaše dotazy.