Mýty a fakta o kožených sedačkách, které jste možná nevěděli

Kožené sedačky jsou luxusní a elegantní. Existuje kolem nich však celá řada mýtů přesto, že mají řadu výhod. Pojďme se tedy podívat na to, zda se skutečně zakládají na pravdě.

Kůže se používá ve výrobě nábytku už celá staletí. První zmínky o tomto o tomto materiály na čalounění se objevují už v Římě, kde členové bohatých rodin odpočívali na kožených pohovkách. V té době byl kožený potah symbolem luxusu a určený pouze pro hrstku vyvolených.

Dnes již není problém pořídit si kvalitní koženou sedačku v podobné cenové relaci jako látkovou. Dostupné jsou v mnoha barvách, tvarech a velikostech. Každá kožená sedačka má originální strukturu a jen těžko byste našli dvě podobné. Svými unikátními vlastnostmi dodává sedací soupravě punc luxusu a jedinečný charakter. Péče o kožený gauč je minimální. Navíc je to materiál, který dýchá, nevpíjí pot a je ideální volbou pro alergiky, protože nezachycuje prach. Zahalte svou sedačku snů do kvalitní kůže a určitě vám vydrží dlouhá léta.

Mýtus 1 - kožená sedačka chladí

Asi nejčastější argument, který si některé skupiny lidí spojují s koženou sedačkou. Pro moderní kožené sedačky však toto tvrzení už dávno neplatí. Naturální kůže se přizpůsobuje teplotě místnosti, v níž se nachází. První moment se může zdát sedačka o něco chladnější, ale velmi rychle se zahřeje působením teploty vašeho těla a vytvoří příjemný pocit.

Mýtus 2 - kožená sedačka je drahá

Kožené sedačky se spojují s vyšší cenou, protože jde nejen o investici do krásy a elegance, ale i do výjimečné kvality. Na druhé straně pokrokové technologie přinášejí nové potahové látky s stále lepšími vlastnostmi, co se týče pevnosti, vzhledu a odolnosti vůči skvrnám. Dokonalejší parametry zvyšují kvalitu látky, což se promítá i do vyšší ceny. Látkové sedačky se tak cenově přibližují koženým sedačkám a v mnoha případech jsou dokonce i dražší. Volba mezi koženou sedačkou nebo látkovým potahem tak není ani otázkou ceny, ale spíše individuálního vkusu.

kozena sedacka slide

Mýtus 3 - kožená sedačka časem praská

Kvalitní kožené sedačky se obecně vyznačují dlouhou životností, odolností a pevností. Aby si dlouho zachovaly svou krásu a estetickou hodnotu, je nutná správná péče. Speciální prostředky na kůži nejen účinně odstraní skvrny, ale také impregnují a chrání sedačku před pronikáním nečistot. Tak, jako když se staráte o sebe, své auto nebo oblečení, stejně i kožená sedačka se vám za péči odvděčí dlouhou životností a dokonalým vzhledem.

Mýtus 4 - kožená sedačka není vhodná do rodin s dětmi

Toto tvrzení se absolutně nezakládá na pravdě. Právě naopak, kožená sedačka je velmi praktická a ideální i tehdy, pokud máte děti. Kůže má výhodu z hlediska údržby a čištění a bez problémů zvládne i větší zátěž. Impregnace chrání gauč před nečistotami a zničením. V případě nežádoucích skvrn, stačí sedačku přetřít vlhkým hadříkem, což jistě ocení rodiče malých dětí.

Mýtus 5 - kožená sedačka se hodí pouze k staromódnímu nábytku

Kůže je ideální materiál pro křesla, pohovky, rozkládací sedačky i velké sedací soupravy do U. Výborně vypadá ve všech interiérech, ať už upřednostňujete klasický nebo moderní styl bydlení. Kožená sedačka ve výrazných barvách vnese do místnosti dynamiku. Bílá kožená sedačka zase působí nadčasově a ještě více podtrhne minimalistický design. Kožená sedačka Chesterfield odjakživa byla stálicí pro džentlmenské kluby a i dnes se s oblibou používá v interiérech laděných do retro stylu.