Moderní sedačky a pohovky podle nejnovějších trendů

Zařizujete obývací pokoj a hledáte moderní sedačku, která dokonale zapadne do vašeho stylu? Přinášíme vám pár tipů na moderní sedačky, které jsou nejen krásné na pohled, ale zároveň do puntíku naplní vaše představy o pohodlném sezení. Možná mezi nimi i vy najdete tu pravou.

Sedačka je srdcem každého obýváku a je jedním z nejvíce používaných kusů nábytku v celé domácnosti. Jelikož jde o nemalou investici je nezbytné, aby moderní sedačka splňovala vaše očekávání nejen, co se týče designu, ale i funkčnosti a komfortu. A jaké sedací soupravy jsou v současnosti moderní? Inspirujte se s námi.

Harmonie barev

Podle institutu barev Pantone jsou v této sezóně trendy dvě barvy, a to žlutá a šedá. Výběr těchto dvou zdánlivě nesouvisejících barev ve skutečnosti vytváří harmonický celek a optimistické spojení. Jejich kombinace je poselstvím síly a naděje. A takový bude i váš interiér!

Žlutá barva představuje pozitivní postoj k životu a hravost. Do interiéru vnese sluneční svit a navodí pocit štěstí. Šedá barva působí neutrálně a symbolizuje stabilitu a klid. Lze ji vnímat jako opěrný kámen a zdroj síly.

Méně je v tomto případě více. Minimalistické interiéry to vyhráli. Zahalte vaši pohovku do žluté barvy a kombinujte s šedými nebo betonovými stěnami. Moderní žlutá sedačka se výborně hodí ik jiným přírodním barvám. V případě, že máte šedou pohovku, sáhněte po žlutých doplňcích, jako jsou polštáře, koberec nebo vázy. Výběr těchto barev v interiéru je velmi moderní a nadčasový.

Náš tip: Moderní sedačka HOLIDAY v žlutém čalounění působí elegantně a dokonale vyniká v otevřeném prostoru. Chromové nohy dotvářejí její nadčasový luxusní vzhled, který snadno zkombinujete s vaším vybraným stylem.

Šedá sedačka CUBE hovoří o vytříbeném vkusu svého majitele. Je minimalistická, nadčasová a díky nadýchaným sedákům zažijete skutečný komfort sezení bez kompromisů.

Síla přírody

Prvky přírody a přírodní materiály se udržují v interiérových trendech už mnoho let. Lidé se cítí dobře v přírodě a alespoň zčásti si ji chtějí přinést i do svých příbytků. Dřevěné povrchy, organické materiály, kamenné textury a mnoho zeleně patří mezi největší hity. Vybírejte prvky, které rezonují s vaším stylem a spojují vás s vaším interiérem. Jednou z možností je sedačka v zelené barvě, která působí harmonicky a přináší klid.

Zelená není jediná barva, která odpovídá přírodnímu stylu. Ideální volbou je i krémová, béžová nebo klasická bílá.

Náš tip: Zelená sedací souprava CUBE vnese do místnosti dotyk přírody. Moderní sedačka, která vás zalije pohodlím tak, že ji nebudete chtít opustit.

Sedačka SLIDE v potahu Terra 2 vynikne zejména v moderním prostoru. Náš zákazník zakomponoval teplé prvky dřeva, což je jedním z nejjednodušších způsobů, když chcete do místnosti vnést atmosféru přírody. Jako bonus zvolil mechový obraz. Výsledek je dokonalý.

Luxus a pohodlí

V moderních interiérech se stále více projevují elegantní řešení ve stylu Art Déco. Jaké jsou jeho charakteristiky? Vysoký lesk, geometrické vzory, čisté linie, kontrastní barvy a mnoho zrcadel. Běžně se objevují materiály jako chrom, sklo, nerezová ocel. Interiéry jsou vzdušné, prostorné a noblesní. Co se týče sedaček, čalounění kraluje samet, který se drží na předních příčkách už několik sezón. Na dotek příjemný materiál, který má originální vzhled a působí luxusně. Jednou z hlavních rysů stylu Art Déco je láska ke dřevu, ať už je to hoblované nebo lakované. Dřevěné nožičky na vaší sedačce jsou tak zásahem do černého.

Náš tip: Luxusní sedačka CHESTERFIELD v sametovém potahu svým designem doslova vyráží dech. Do interiéru přináší pořádnou dávku luxusu a zanechává nezapomenutelný dojem. O kvalitě této sedačky říká stabilní konstrukce, precizní detaily nádherně tvarované opěradla. Moderní sedačka CHESTERFIELD je maximálně komfortní a zajistí doslova královské sezení.