Kupujete novou sedačku? Dejte si záležet na výběru potahu

Pokud chcete, aby vaše sedací souprava byla dlouho krásná a funkční, nepodceňujte výběr potahu. Připravili jsme pro vás několik tipů, díky kterým naleznete ideální potah pro vaši novou sedačku.

Pokud jde o výběr potahu na sedačku, rozhodujeme se především na základě jeho vzhledu a vlastností. Potah jemný na dotek, který vám zprostředkuje nezapomenutelný komfort, ale zároveň dostatečně odolný, aby ochránil vaši sedačku. To vše je reálné, ale pouze tehdy, vyberete-li ten správný. A tady jsou už slíbené tipy, které vám s tím pomohou.

vyber potahu na sedacku

Výběr potahového materiálu

Jako první se naskytne otázka, zda kůže nebo látka. Správný potahový materiál záleží především na vašem životním stylu. Bude nový gauč místem, kde si budou hrát vaše děti? Máte domácího mazlíčka? V tom případě zvažte koupi kožené sedačky. Kožené potahy jsou velmi praktické pro údržbu a péči. Zároveň se vyznačují vysokou odolností. Kvalitní kožená sedačka vám vydrží opravdu dlouho. Kvalita je však ve většině případů spojena is vyšší cenou, proto kožené sedačky patří k těm dražším.

Pokud dáváte přednost hřejivým a příjemným materiálům, pak je pro vás správnou volbou látková sedačka. Díky široké nabídce barev, struktur a materiálů si můžete při návrhu vaší nové sedačky doslova vyhrát. Pokud si vyberete odolný materiál, který je upraven speciální technologií, ani v tomto případě se nemusíte bát rozlitých džusů, vína nebo fixů. Takové potahy se snadno čistí a také z nich snadno odstraníte všechny skvrny nebo fleky.

Všímejte si odolnosti potahu

Jedním z důležitých faktorů při koupi nové sedačky je odolnost potahu. Na základě testu se určí, u kolika oděrů se látka poškodí. Obecně platí, čím je toto číslo vyšší, tím je látka odolnější. Za odolné se považují potahové materiály, které zvládnou 30 000 cyklů. Takový potah je ideální i pro rodiny s dětmi. Extrémně odolné potahy zvládnou 50 000 a více cyklů. Jen pro informaci, běžným používáním vaší sedačky neuděláte za 10 let více než 50 000 otěrů.

Odolnost potahu je sice důležitým kritériem při výběru sedačky, je však třeba zohlednit i další faktory, jako jsou stálost barvy a hustota vláken.

potah na sedacku

Materiály, které se snadno čistí

So sedačkou, ktorá je nenáročná na údržbuodolná voči rozliatym tekutinám a iným znečisteniam, je život oveľa jednoduchší. Preto pri kúpe novej sedačky zvážte, ako ľahko sa poťah čistí. Moderné poťahy sú upravené špeciálnou technológiou, ktorá ich chráni a nemusíte sa tak obávať ani rozliatych tekutín. Bežné škvrny, ako sú káva, čokoláda alebo džús jednoducho odsajte papierovým obrúskom a následne dočistite vodou. Ak je škvrna silná, stačí použiť jemné mydlo. Rýchlo a jednoducho odstránite tiež fľaky od pera, fixiek alebo iné farebné znečistenia. 

V naší nabídce naleznete odolné potahy z kolekce Efficiency. Příjemné a esteticky přitažlivé materiály, se kterými vaše sedačka zazáří. Vyznačují se vynikající odolností vůči opotřebení a zachovávají si své estetické vlastnosti.

Nechte si poradit

Naši prodejci v showroomech vám rádi pomohou s výběrem vaší nové sedací soupravy. Poradí vám s velikostí sedačky, výběrem správného materiálu, barvy i doplňků. Navíc si můžete všechny naše modely sedaček vyzkoušet, pochytat potahové materiály a tak nalézt sedačku, která bude odpovídat přesně vašim představám.