Kožené sedačky vs. látkové. Jaký potah vybrat?

Kupujete nový gauč a zvažujete, zda je pro vás vhodná kožená nebo látková pohovka? Podívejme se, jaký je mezi nimi rozdíl a jaké jsou jejich hlavní výhody a nevýhody.

Nabídka sedaček je dnes opravdu velmi pestrá a zaručeně si vybere každý. Na výběr jsou rohové sedačky, sedací soupravy do U, rozkládací sedačky, každému podle chuti a prostorových možností. Pokud jde o potahový materiál, zákazníci dříve či později stojí před otázkou, zda zvolit kůži nebo látku. Toto rozhodnutí nelze podceňovat, neboť právě od potahu záleží, jak komfortně se budete na nové sedačce cítit.

Kožená sedačka

Existují pouze dvě skupiny zákazníků. Ti, kteří nedají na kožené sedačky dopustit a pak jsou tu ti zákazníci, kteří se jim doslova vyhýbají. Milovníci kožených sedaček oceňují zejména unikátní vlastnosti, kterými disponuje přírodní kůže a také luxusní vzhled. Druhá skupina si s koženými sedačkami spojuje materiál, který v létě lepí a naopak v zimě chladí. Toto tvrzení však pro moderní kožené sedačky neplatí. Díky speciálním technologiím zpracování a úpravy jsou dnešní kožené potahy pocitově mnohem příjemnější, než tomu bylo před několika lety. Kožená sedačka z kvalitního materiálu dýchá a přizpůsobí se teplotě vašeho těla a místnosti. Sezení je tak velmi komfortní a příjemné.

S koženou sedací soupravou si nemusíte dělat starosti, pokud máte malé děti. Rozlitý džus, skvrny od fixů nebo pera jednoduše vyčistíte a sedačka bude znovu jako nová. Pro lidi trpícími alergiemi je kůže tím pravým ořechovým. Na sedačce se nedrží tolik prachu a také chlupy od domácích mazlíčků nejsou žádný problém.

Za nevýhodu kožené sedačky lze považovat vyšší cenu, kterou na druhé straně kompenzuje dobrý pocit z toho, že máte skutečně kvalitní gauč sloužící dlouhá léta.

Výhody kožené sedačky

  • luxusní vzhled
  • odolný materiál
  • vhodné pro alergiky

Nevýhody kožené sedačky

  • vyšší cena
Kožená sedačka Hammer

Kožená sedačka Hammer

Látková sedačka

Musíme uznat, že v dnešní době opravdu není pro zákazníka jednoduché rozhodnout se, zda koupit koženou sedačku nebo látkovou. Na scéně jsou totiž látky, které svým vzhledem i vlastnostmi připomínají kůži do takové míry, že laik těžko zjistí rozdíl. V našich prodejnách jsme se setkali již s tím, že zákazník, který chtěl koženou sedačku, se nakonec rozhodl pro látku. Výhodou je zejména nižší cena a široké možnosti výběru struktur a barev. 

I když látka nikdy nebude splňovat všechny jedinečné vlastnosti kůže, je ideálním řešením pro všechny, kterým se líbí kožené sedačky, ale přesto chtějí zůstat u látky.

Látkové sedačky působí velmi pohodlně a stylově zároveň. Stále častěji se používají materiály, které se vyznačují extrémně vysokou odolností, jednoduchým odstraněním znečištění a odpuzováním tekutin. S takovou sedačkou není údržba a čištění žádný problém. 

Látkové sedací soupravy mají tu výhodu, že díky variabilitě barev a povrchových úprav, si můžete sedačku nadizajnovať do nejmenších detailů. Sedačky s látkovým potahem jsou velmi příjemné na dotek a vytvoří vám tu pravou domácí pohodu. 

Nevýhodou sedačky z látky je usazování prachu, chlupů a je také vhodným prostředím pro roztoče. Pokud pohovku pravidelně vysáváte a tepujte, můžete být bez obav. Odměnou za správnou péči vám bude to, že sedačka bude zářit jako nová dlouhá léta.  

Výhody látkové sedačky

  • příjemná na dotek
  • stálá teplota materiálu
  • široká variabilita barev a povrchových úprav
  • speciální úprava pro snadné čištění
  • příznivější cena

Nevýhody látkové sedačky

  • pravidelné čištění a tepování
  • nižší životnost
Látková sedačka Hammer

Látková sedačka Hammer