Jaké sedačky budou trendy v roce 2020?

Barvy drahokamů, kontrastní lemování nebo elegantní siluety. To jsou trendy, které budou kralovat ve světě sedaček pro rok 2020.

Sedačka je nedílnou součástí každého domova, místem, kde můžete relaxovat, sledovat televizi, trávit čas s rodinou a přáteli a na konci dlouhého dne se do ní slastně "zabořit".

Pokud se vám zdá zima nekonečně dlouhá a potřebujete se trochu rozptýlit, zkuste pouvažovat nad designovými změnami ve vaší domácnosti. A začít můžete rovnou od sedačky. Ale jak si správně vybrat z tolika stylů? Nelamte si hlavu a nechte se inspirovat trendy sedaček, které budou podle designérů udávat směr v roce 2020.

Sedačky ze sametu

Pohovky se sametovým potahem patří mezi největší favority a jejich popularita se z roku na rok stoupá. Sametový materiál dodává sedačce originální vzhled, působí luxusně, ale zároveň přináší do obývacího pokoje útulný dojem. Dobré působí v kombinaci s prvky dřeva nebo kůže. Samet, jako potahová látka, je velmi odolný a příjemný na dotek. Oblíbené jsou neutrální barvy, ti odvážnější mohou zvolit výraznější odstíny, jako je královská modrá, smaragdová nebo skořicová. Zářivé odstíny velmi dobře ukáží se vzorovými tapetami, závěsy, polštáři nebo koberci. Ať už se rozhodnete pro sametovou sedačku v jakékoliv barvě, rozhodně nic nezkazíte.

trendy sedaček 2020

Zdroj: luxdeco.com

Tuxedo

Sedačka ve stylu tuxedo představuje stálou klasiku, která bude kralovat iv roce 2020. Tuxedo styl je charakteristický elegantní siluetou a čistými liniemi, díky čemuž se hodí téměř do každého interiéru. Opěrky a záda sedačky mají stejnou výšku a hluboké sedadla nabízejí komfortní sezení.

trendy sedaček 2020

Zdroj: luxdeco.com

Kontrastní materiály

Zatímco sametové sedačky se těší stále větší popularitě, spolu s nimi roste poptávka i po kombinaci kontrastních materiálů. A designéři se v této oblasti skutečně vyhráli. Výsledkem je tak sametová sedačka s kontrastní saténovou látkou nebo tkanina míchaná s kůží, resp. koženkou.

Hravost v interiérovém designu podtrhuje i zvýšený zájem o dekorativní prvky. Sedačky tak v roce 2020 budou zdobit třásně, ornamenty, výšivky nebo lemy. Můžete si takto pořídit novou sedačku v originálním vzhledu, nebo oživit tu starou.

Sedačky s hlubokým sedem

Také v roce 2020 jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru nové sedačky zůstává pohodlí. Rostoucí poptávka po komfortních sedačkách s hlubokými sedadly pravděpodobně souvisí se šířícím se trendem binge-watching. Tento pojem označuje tzv. "Seriálový maraton", čili sledování několika dílů seriálu najednou či dokonce celých sérií v kuse. A nic vám nepokazí dokonalý zážitek ze sledování oblíbeného seriálu více než nepohodlná sedačka. Zvýšené nároky na pohodlné pohovky v roce 2020 nejsou tedy žádným překvapením.

Sýte barvy

Barvy drahokamu byly velkou inspiraci v designu sedaček Posledních let. Hluboké smaragdové odstíny a sytá královská modrá budou podle odborníků trendem i v následujícím období. Výrazná barva sedačky je sepíše pro ty odvážnější, nepochybně se však stane královnou vašeho obývacího pokoje, navodí pocit svěžesti a podtrhne moderní styl.

trendy sedaček 2020

Zdroj: luxdeco.com

Rafinovanost

Dodejte vaší sedačce rafinovaný vzhled a vyměňte mosaznou základnu ve stylu Art Deco za dřevo. S pohovkami s dřevěnou základnou se při zařizování interiéru pracuje mnohem jednodušší, jsou všestranné, nadčasové a přinášejí do interiéru sofistikovaný vzhled.

trendy sedaček 2020

Zdroj: luxdeco.com

Designéři se v roce 2020 budou více soustředit na oživení interiéru s ponecháním původních prvků, než na radikální předělávky a změny. Abyste do vašeho obývacího pokoje přinesly nový svěží vzhled, ne vždy je nutné přistoupit k rozsáhlé rekonstrukci. Mnohdy stačí vyměnit pár kusů nábytku, přidat dekorační prvky a vytvoříte nový prostor, ve kterém se budete cítit příjemně. Právě sedačka je ten výchozí bod, od kterého můžete začít s revitalizací místnosti. Je to investiční kousek, který se stane jedním z nejpoužívanějších prvků ve vaší domácnosti. Proto byste výběru sedačky měli věnovat dostatek času.