Jaká sedačka se hodí do velké obývacího pokoje?

Vybrat sedačku do malé obýváku není jednoduché a častokrát vyžaduje dělat kompromisy. V případě velké místnosti je problém opačný, možností je mnoho a rozhodování o to náročnější. Jak najít správnou sedačku, která vyčaruje harmonickou a útulnou atmosféru ve velkém prostoru?

Obývák je srdce domácnosti a měla by být dokonalým místem pro odpočinek i zábavu. Pokud disponujete velkým obývacím prostorem, pak patříte k těm šťastnějším, kteří se při zařizování mohou doslova vyhrát. A právě sedačka je tím kusem nábytku, který vám umožní kouzlit s prostorem.

Velká sedačka = mnoho možností

Při zařizování nábytku ve velkém prostoru si můžete dovolit popustit uzdu své fantazie a myslet ve velkém. Nezapomínejte však na to, že i zde platí určitá pravidla. Některé kusy nábytku, jako je sedačka, křesla a stolek by měly být dostatečně blízko sebe, abyste dosáhli soudržný celek, ale zároveň prostor, který dýchá. Vytvořte vzdušné přechodné plochy mezi jednotlivými kusy nábytku a užívajete si dostatek místa a svobody.

Sedačku kupujeme hlavně kvůli její funkčnosti, abychom si měli kde sednout. Šikovně zvolená velká sedačka však toho dokáže v interiéru mnohem více. Sedačka opticky rozdělí prostor, vytvoří centrální bod ve velkém obýváku a v otevřeném prostoru oddělí jednotlivé části na menší zóny.

Rozdělte prostor pomocí sedačky

Jako rozdělovací prvek můžete využít záda sedačky. Sedací soupravu umístěte ke stěně tak, aby jeden z hřbetů posloužil jako oddělovač od dalších zón. Podobné rozdělení prostoru lze docílit i v případě, že sedačku postavíte přímo do středu místnosti. Nasměrujte ji přímo na televizor, přidejte konfereční stolek a vytvoříte tak útulnou zónu, kde můžete sledovat televizi, odpočívat a setkávat se s rodinou a přáteli.

Tipy sedaček do velkých obýváků

Velký obývací pokoj potřebuje velkou sedačku. Pokud máme k dispozici dostatečný prostor, můžeme vybrat jakýkoliv tvar sedačky. Do otevřených vzdušných prostorů se nejvíce hodí sedačka do U. Výhodou je, že poskytne dostatek místa pro celou rodinu i přátele. Díky svému uspořádání vytvoří dokonalou společenskou i odpočinkovou zónu. Sedačka do tvaru U může být umístěna u zdi, v rohu a pokud vám to prostor dovoluje, nebojte se ji postavit i do středu místnosti.

sedačka HOLIDAY
sedačka BOSS

Rohové sedačky také nabízejí nekonečné možnosti a velkorysý prostor na sezení. Vyplní prázdné rohy a poskytnou dostatek místa. Zkombinujte rohovou sedačku s křeslem v kontrastním potahu a získejte stylové sezení, které se stane ohniskem vašeho obývacího pokoje.

Ve velkém prostoru si můžete dovolit i kombinaci rohová sedačka pohovka. Získáte tak podobné sezení jako při sedačce do tvaru U, avšak s větší modulárností.

sedačka HOLIDAY

Prostornou místnost nemusíte hned vyplnit velkou rohovou sedačkou. Úplně postačí i klasická pohovka v kombinaci se dvěma křesly. Takové sezení je ideální jak pro rodiny s dětmi, tak i pro individualisty.