Jak zařídit moderní obývací pokoj?

Tapety na stěnách, výrazné barvy, vzorované závěsy, industriální styl, smaragdové sedačky... Viděli jsme již mnoho trendů, jak zařídit moderní obývací pokoj. Některé, rychle pominuly, jiné přetrvávají roky. Pokud hledáte inspiraci, jak zařídit obývací pokoj moderně a nadčasově, přinášíme vám několik rad.

Zaměřte se na sedačku

Sedací souprava je ústředním prvkem každého obývacího pokoje, proto při zařizování začněte právě od něj. Jaké sedačky jsou moderní? Co se týče barev, trendové jsou neutrální barvy, jako jsou šedá, bílá nebo hnědá. Patří do kategorie tzn. bezpečných barev, které zapadnou do většiny interiérových stylů a navzdory měnícím se trendům jsou stále moderní. Sedačka v těchto barvách představuje nadčasový kousek, který jen tak nevyjde z módy. Pokud chcete vašemu obývacímu pokoji dodat osobitý prvek, pak zvolte sedačku v nápadnějších barvách. Moderní je smaragdově zelená nebo sytě modrá.

Při koupi nové sedačky se rozhodně vyplatí investovat do kvality. Kvalitní sedačka má dlouhou životnost a vydrží vám léta. Výběr kvalitních a nadčasových kusů nábytku je v současnosti jedním z hlavních trendů interiérového designu. Takový přístup je nejen investicí do budoucna, ale zároveň přispívá k ochraně životního prostředí, neboť kvalitní nábytek nemusíte zakrátko měnit za nový.

dizajnová sedačka BOSS

dizajnová sedačka BOSS

Pěstujte pokojové rostliny

Přeneste do vašeho obývacího pokoje kousek přírody přidáním pokojových rostlin. Nejenže vytvoří ve vašem obývacím pokoji pocit pohody a relaxu, ale zároveň pomáhají vyčistit vzduch a zlepšují jeho celkovou kvalitu v místnosti. Pokojové rostliny a květiny dokáží s obývacím pokojem udělat doslova divy a  oživí i menší prostory. Zelená barva navíc působí velmi uklidňujícím dojmem a přináší pozitivní energii. Kombinujte různé druhy rostlin a to od malých až po velké, dokud nevytvoříte místo, ve kterém se budete cítit jako v oáze klidu.

Vyberte moderní nábytek

Určitě si dobře pamatujete na časy, kdy obývákům kralovaly vitríny a regály přeplněné dekorativními talíři, skleničkami, porcelánovými soškami a jinými dekoracemi. Dnešní moderní obývací pokoj je minimalistický a mnohem vzdušnější. Namísto zbytečného nábytku vsaďte na takový, který je trvanlivý, nadčasový a bude moderní dlouhá léta. Oblíbený je nábytek v čistých liniích a jednoduchých tvarech, který se snadno kombinuje a nepůsobí v místnosti rušivě.

Přírodní materiály

Návrat k přírodě je jedním z hlavních trendů současného interiérového designu. Moderní jsou přírodní materiály, jako jsou ratan, dřevo, rákos, kámen, terracota, mramor, bavlna, kůže nebo vlna. Tyto materiály nejenže nezatěžují životní prostředí, ale pomáhají vytvořit útulné a harmonické místo pro život. Obzvláště moderní jsou syrové, tedy neopracované materiály.

Nezapomínejte na osvětlení

Správně zvolená sedačka a ostatní nábytek jsou základními prvky dokonalého obývacího pokoje. Věděli jste však, že celkovou atmosféru prostoru dotváří právě osvětlení? Moderní jsou kombinace různých druhů svítidel, jako jsou lustry, stojací lampy nebo stolní lampy. Oblíbené jsou také LED pásy, které lze barevně měnit podle nálady. Chcete-li vykouzlit obývací pokoj podle aktuálních trendů, zvolte lampy z přírodních materiálů, jako jsou ratan, proutí nebo keramika.