Jak vybrat vhodnou sedačku do kanceláře

Pohodlná sedačka by v kancelářských prostorách rozhodně neměla chybět. Elegantní a komfortní sezení je přesně tím, co potřebujete, aby se vaši klienti nebo zaměstnanci cítili jako doma. Ať už chcete klasickou sedací soupravu, nebo hledáte stylový kousek, přinášíme vám pár tipů, jak najít tu pravou.

Prostředí, ve kterém pracujeme nesporně ovlivňuje naši náladu a také pracovní výkon. Proto se stále více setkáváme s pojmem wellbeing na pracovišti. Reprezentativní a příjemné prostředí vytváří dobrý obraz v očích potenciálních klientů a motivuje zaměstnance. V tomto směru je velmi důležitý výběr správného nábytku, především pohodlné a kvalitní sedačky.

Pro koho je sedačka určena

Stejně jako když vybíráte sedačku do vašeho obývacího pokoje, i v tomto případě je třeba zvážit, jaký je její účel. Potřebujete gauč, kde usadíte své klienty nebo chcete dopřát relax svým zaměstnancům? Právě to rozhoduje o tom, jaký styl sezení zvolit.

Pokud potřebujete gauč pro vaše klienty, volte tvrdší sezení, ale pohodlné zároveň. Na takové sedací soupravě lze sedět vzpřímeně, což umožňuje lepší oční kontakt a také zvýšenou koncentraci během rozhovoru. Vyvarujte se příliš měkké sedačce, která by bránila správnému držení těla, což by vedlo k diskomfortu při sezení.

Naopak, zaměstnanci, kteří celý den sedí na kancelářské židli u počítače, určitě uvítají změnu v podobě posezení na měkké sedačce, kde mohou zaujmout relaxační polohu a natáhnout si nohy.

Nepodceňujte kvalitu sedačky

Při výběru sedací soupravy do kanceláře byste rozhodně měli vsadit na kvalitu. Vzhledem k tomu, že na sedačce se budou střídat vaši klienti nebo zaměstnanci, bude vystavena mnohem většímu náporu než ta, kterou máte doma v obývacím pokoji. Sedací souprava do kanceláře by měla být z kvalitních materiálů, ať už si zvolíte kůži nebo látku. Důležité vlastnosti, které je třeba si všímat je pevnost a odolnost, aby potah vydržel co nejdéle a nevyšúchal se. Ideální jsou také potahy se speciální úpravou, které nepropouštějí tekutiny a snadno čistí. V případě nehody v podobě rozlité kávy nebo džusu tak stačí tekutinu pouze vysát a otřít vlhkým hadříkem.

Styl a barva sedací soupravy

Tak jako v obývacím pokoji, i v pracovním prostředí mají barvy velký vliv na náladu a výkonnost. S neutrálními barvami nikdy nic nezkazíte. Sedačka v béžové, šedé, šedé nebo hnědé je nejen nadčasová ale zároveň je sázkou na jistotu. Tyto barvy se velmi dobře kombinují s ostatními kusy nábytku a dodávají interiéru hloubku.

Modrá pomáhá zlepšit koncentraci a navozuje pocit klidu a uvolněnosti. Sedačka v této barvě je jako stvořená do pracovního prostředí, kde je třeba kreativní myšlení, protože podporuje fantazii.

Žlutá sedačka zase působí optimisticky, rozveseluje a podporuje růst energii a soustředění při práci.

Co se týče stylu sezení, při meetingů s klienty je ideální sedačka s dvěma nebo třemi sedáky křesla nebo taburet. Klienta usadíte na sedačku a vy si můžete sednout naproti do křesla. Takové sezení vám umožňuje vést komfortní rozhovor, přičemž na sebe dobře vidíte.

Pokud vám to prostor dovoluje, pro zaměstnance je vhodná sedačka do U nebo do L. Každý si tak najde své místo a může si vychutnat kávičku a rozhovory s kolegy v maximálním pohodlí.