Jak vybrat potah na sedačku

Při koupi nové sedačky se dříve či později naskytne otázka, jaký potah zvolit? Upřednostnit elegantní a praktickou kůži, nebo vsadit na různorodé vzory a strukturu látky? Podívejte se spolu s námi do světa potahů a najděte ideální řešení pro vaši sedačku.

Potahy na sedačku jsou dostupné v široké nabídce barev, vzorů, od kůže té nejlepší kvality až po moderní potahové látky, které jsou velmi příjemné na dotek a praktické na údržbu.

Kůže

Kůže je léty ověřený materiál, který se již tradičně vyjímá mezi potahy na sedačku. Díky svým jedinečným vlastnostem a autentickému vzhledu dodává sedačce specifický charakter. Kožená sedačka je nejen elegantní na pohled, ale vyznačuje se i dlouhou životností a trvanlivostí. Čas jí dokonce ještě více přidává na kráse. Kožený potah je velmi příjemný, pružný a přizpůsobuje se lidskému tělu, díky čemuž kožená sedačka přináší maximální komfort během sezení. Kožené sedačky jsou oproti látkovým dražší, vyšší cena se však spojuje s vysokou kvalitou sedačky a zárukou, že vám bude dobře sloužit dlouhá léta.

Kožené potahy jsou velmi praktické na údržbu a péči. Aby si pohovka zachovala svou krásu dlouhá léta, doporučuje se pravidelně impregnovat a to alespoň jednou za rok. Co se týče čištění, v případě běžných skvrn postačí vlhký hadřík a jemné mýdlo. Rozlité tekutiny stačí odsát, koženou sedačku však nikdy příliš nemněte. Kožené sedačky dlouhodobě nevystavujte přímému slunečnímu záření ani vysokým teplotám.

Potahové látky

Výběr potahových látek je opravdu široký a můžete se tak vyhrát do posledního detailu, co se týče barev, vzorů nebo struktur potahu. V našem portfoliu najdete potahové látky, které jsou nejen krásné, moderní, ale splňují i vysoké nároky na kvalitu.

Jaké vlastnosti hovoří o kvalitním potahu na sedačku? V první řadě je to odolnost vůči otěru. Čím vyšší je toto číslo, tím je potahová látka pevnější a odolnější vůči opotřebení. Potahy na klasické sedačky mají většinou od 25 000 do 40 000 Martindale bodů. Dalšími důležitým vlastnostmi potahu je stálost na světle, stálobarevnost v otěru, žmolkovateľnosť nebo hustota vláken.

Velmi popoulárne u našich zákazníků jsou moderní potahy upravené speciální technologií, která je udrží čisté a dokonce zabraňuje propouštění tekutin do látky. Sedačka se tak snadno čistí a na povrchu nezůstávají žádné nežádoucí skvrny. Na vyčištění takové potahové látky vám postačí voda, případně jemné mýdlo. V naší nabídce najdete takové potahy v kolekci Efficiency a budete si moci vybrat ideální potah z množství barev a vzorů.

Sametové látky

Zvláštní kategorii potahových látek tvoří samet, který je poslední roky velmi populární. Sametové, resp. velvetové sedačky jsou elegantní s nádechem luxusu a také známé svým komfortem. S touto potahovou látkou nikdy netrefíte vedle. Moderní sametová pohovka vyzařuje vřelost a zároveň vdechne místnosti punc luxusu. Díky minimalistickému stylu se samet výborně kombinuje s moderním ale i tradičním nábytkem. Sametová sedačka pozvedne vaše setkání s rodinou nebo přáteli na novou úroveň.

Jaké potahové látky jsou moderní?

Kromě estetického hlediska je kladen stále větší důraz na vysokou kvalitu potahů. Proč je tak důležitá? Kvalita potahového materiálu rozhoduje o tom, jak se na sedačce cítíme. Příjemné materiály zvyšují komfort při sezení a vytvářejí skutečný pocit pohody. Naopak, pokud je materiál nepříjemný, těžko se dá na takové sedačce trávit dlouhé večery.

Pokud se podíváme na design, v současnosti je velmi oblíbený minimalismus a nadčasovost. Sedačka tak bude moderní i po pár letech a nezastíní ji ani nové trendy. Kožená sedačka je nestárnoucí klasikou, jejíž unikátní a elegantní vzhled nikdy nevyjde z módy. Díky pokrokovým technologiím jsou kožené sedačky odolnější a pevnější než kdykoliv předtím. Velmi oblíbené jsou také jednobarevné potahové látky a to od hladké struktury až po výraznou. V interiérovém designu dlouhodobě vládnou velvetové materiály. Sametová sedačka se stane ústředním bodem vašeho obývacího pokoje. Měkký a příjemný materiál působí luxusně a přinese skutečný požitek při sezení.