Jak pečovat o látkovou sedačku

Líbí se vám látková sedačka, ale máte obavu, že bude stále špinavá? Prozradíme vám, jak správně pečovat o potah tak, aby vaše sedačka byla jako nová.

Skvrny, fleky nebo čmáranice od pera jsou nástrahy, kterým musí čelit každá sedačka. Zatímco kožené sedačky se považují za odolnější a méně náročnější na čištění a údržbu, látkové sedačky působí spíše opačně. Dnešní technologie ve výrobě látek však výrazně pokročily, a tak látkové sedačky mají zcela jiné vlastnosti než kdysi. Jsou jednoduché na údržbu, odolnější a vlastnostmi se vyrovnávají kůži.

Péče o látkovou sedačku

Navzdory pokrokovým materiálem stále platí, že péče o sedačku je základ. Jen tak si zachová svou krásu dlouhá léta.

Sedačku pravidelně vysávejte, čímž odstraníte usazený prach a nečistoty. Při vysávání použijte speciální váleček určený na sedačky, kterým důkladně zbavíte sedačku i těch nejmenších nečistot nebo srsti od domácích zvířat. Chcete-li sedačku vyčistit hloubkově, nechte ji jednou za rok vytepovat.

Impregnujte

Jak pro kožené, tak i pro látkové sedačky se doporučuje impregnace. Díky impregnaci se na sedačce vytvoří film, který pomáhá odpuzovat vodu, ale také slouží jako ochrana materiálu. Látková sedačka je tak odolnější a méně náchylná vůči znečištění.

ako sa starať o látkovú sedačku

Tipy na čištění sedačky

Díky pokrokové technologii jsou vedle klasických potazích dostupné i vysoce kvalitní omyvatelné potahy na sedačky. Takový je i potah Efficiency® z naší nabídky. Tkanina se vyznačuje jednoduchým čištěním a snadno odstraníte skvrny, jako jsou káva, tuk, čokoláda nebo džus.

V případě nežádoucí "nehody", stačí na skvrnu přiložit papírový ubrousek a jemně ji odstranit. Následně aplikujte čistou nebo mýdlovou vodu a jemným třením skvrnu úplně odstraníte.

Asi každý rodič se těší z kresbiček svých dětí, ale ne v případě, že se takové umění objeví na sedačce. Skvrny od fixů nebo barviček se mohou zdát nejhorší, ale v případě omyvatelných potahů si snadno poradíte s čistou vodou a utěrkou.