Interiérové trendy: Harmonické odstíny modré

Od barvy oceánu, přes metalickou zinkovou až po chladnější cementové odstíny. Modrá se projevuje v různých podobách, přičemž do interiéru vnáší harmonii, klid a čistotu.

modra rohová sedačka holiday

Jak víme, barvy nejen ovlivňují celkový vzhled interiéru, ale mají také značný vliv na to, jak se budeme cítit. Vytvořit prostor, který je přátelský, přívětivý a přináší vnitřní klid, je hlavní myšlenkou aktuálních trendů bydlení. A právě modrá barva dokonale zapadá do tohoto nového konceptu interiérového designu.

Modrá barva a její význam

Modrá barva je často vnímána jako barva stability a spolehlivosti. Vzbuzuje důvěru, vyrovnanost a navozuje pocit bezpečí. Modrá se stala také základem pro barvu roku 2022, kterou vytvořila společnost Pantone jako zcela nový odstín. Very Peri v sobě spojuje věrnost a stálost modré s energií a vzrušením červené.

Barevné kombinace

Jedním z důvodů, proč zvolit modrou v interiéru, je skutečnost, že lze velmi dobře kombinovat s jinými barvami. Ideální jsou kombinace s bílou, černou nebo šedou. Chcete-li dosáhnout nádech luxusu, přidejte k modré doplňky ve zlaté nebo stříbrné. Tato kombinace bude působit impozantně. Modré odstíny se výborně hodí ke dřevu. Přidejte ještě dostatek zeleně, čímž zdůrazníte klid a svěžest v místnosti.

Sedačka v modrých odstínech

Modrou lze použít na stěnách, dekoracích, doplňcích a krásně vynikne i na sedačkách. Naším tipem jsou potahy z kolekce Terra inspirované přírodou. Tato barevná škála je ideální pro ty, kdo chtějí vnést do interiéru něco jedinečného a zároveň vytvořit prostředí, které uklidňuje mysl a přináší klid.

Tmavě modré odstíny zase vytvářejí v místnosti doslova magickou atmosféru. Královská modrá působí na první pohled velkolepě a se správnými doplňky bude váš interiér působit vskutku luxusně.

Díky našemu širokému sortimentu si můžete zvolit barvu potahu, který je pro vás ideální a vytvořit tak sedačku vašich snů. Zda se vám líbí tyrkysové odstíny, barvy oceánu, chladnější odstíny nebo královská modrá, možnosti jsou nekonečné. Najděte si čas a navštivte některý z našich showroomů, kde si všechny naše modely sedaček včetně potahů můžete prohlédnout živě.