Dobrá rada při koupi nové sedací soupravy

Sedací soupravu si kupujeme na více let, ba až desetiletí, proto je třeba věnovat jí výběru velký důraz. První dojem je velmi důležitý.

Pokud vás nějaká sedačka zaujme, vraťte se k ní a důkladně si ji vyzkoušejte a prohlédněte.

Dejte si vysvětlit všechny funkce a variace, které nabízí. Na 1. místě je pohodlí - pak funkčnost, kvalita vypracování, šití, čalounění. Ptejte se na všechno! Z jakého materiálu je složen rám, výplně, pružení, kvalita potahové látky, kůže, jak ji třeba udržovat, zda je možné upravovat rozměry i na míru, zda je možné vyskládat libovolnou sestavu, zda je možné kombinovat barvy potahu, barvy šití, velikost, typ a barvu nožiček, dodělat nějaké polštářky, dokoupit si potahovou látku atd. Hlavně se ptejte, kdo je výrobce, zda to není nějaký levný a hlavně nekvalitní dovozový zboží. Zjistěte si adresu výroby a prověřte si ji, zda vůbec existuje.

Uvědomte si, že výrobek vyrobený na Slovensku vám v případě reklamace přijde výrobce opravit, případně vyměnit. U dováženém zboží je to obrovský problém a většinou se pravdy nedovoláte.

Sedačku si kupujete na mnoho let, proto nechcete, aby se vám za rok-dva rozpadla. Vyvarujte se materiálem typu EKO-kůže. Po vlastních zkušenostech víme, že je to podřadný materiál a po krátkém čase se sklouzl. Je třeba si všímat kvalitu materiálů, počet oděrek, které snesou a způsob jejich údržby.

Všeobecne platí, že sedaciu súpravu treba pravidelne vysávať, aby sa nezahltila prachom a aby si udržiavala v kondícii svoj vlas. Čistíme ju neagresívnymi čistiacimi prostriedkami, prípadne mydlovou vodou a po vysušení treba poťah prekefovať.

Zásada je nepromáčí, jen málo zvlhčovat.

Rada na závěr:

Pokud se už rozhodnete zakoupit sedací soupravu, ptejte se na způsob dopravy a ceny za dopravu. Seriózní dodavatel vám sedačku vynese až do bytu, odborně smontuje a předvede její funkce.

Cenu za dovoz a vynášku do bytu třeba dohodnout již při objednávání, aby vás rozhořčil nepřekvapily nějaké příplatky, např. za každé patro apod.

Mnohdy vás osloví až podezřele nízká cena, případně nějaká SUPER - akce.

Zde se ještě více potvrzuje staré, známé rčení:

Za málo peněz - málo muziky.

Přejeme vám šťastnou volbu při výběru vaší sedací soupravy!

MILENIU sedací soupravy