Černá sedačka: ano nebo ne?

Černá sedačka v obýváku může být tak trochu výzvou. Působí elegantně a luxusně, ale někteří se obávají, že místnost může vyznít příliš pochmurně. Pokud však černou sedačku dokážete správně zkombinovat s ostatními barvami a nábytkem, stane se skvělým doplňkem do vašeho interiéru.

Černá sedací souprava v obýváku

Černou sedací soupravu v interiéru rozhodně nelze ignorovat. Je dramatická a do obývacího pokoje přináší nádech sofistikovanosti. Jelikož černá je neutrální barva, snadno se bude kombinovat se všemi barvami a materiály. Ještě předtím, než si pořídíte černý gauč, zvažte, jakou atmosféru chcete navodit. Černá sedací souprava se hodí zejména do moderních a minimalistických interiérů. Důležitý je výběr barvy stěn a podlahy, aby se s nimi černá pohovka dobře doplňovala.

Černá sedačka a materiál

Černá kožená sedačka může být skvělou volbou pro moderní interiér, ale v tradičnějším interiéru by mohla působit příliš tvrdě. Pokud hledáte něco vizuálně teplejšího a pohodlnějšího, pak je černá sedačka s látkovým potahem ideální volbou.

Vhodný nábytek k černé sedačce

Nábytek a doplňky k černé sedačce vybírejte podle barevné kombinace, do které budete ladit váš interiér. Černý gauč výborně ladí se dřevem. Světlé odstíny dřeva dodají prostoru lehkost a útulnost. Chcete-li do místnosti přinést dramatický ráz, vyberte dřevo v tmavších tónech, jako je například mahagon. Pro minimalistické interiéry je ideální vyvážený poměr černé a šedé. Punc luxusu zase docílíte pomocí kombinace se zlatou nebo stříbrnou. Černá s bílou vytváří kontrast, který působí velmi dynamicky a poutavě. Zkombinujte černou sedačku s bílými vzorovanými polštáři a máte vyhráno.

Výhody černé sedačky

  • Elegantní barva, která se hodí do většiny stylů. Interiér díky ní získá dramatický ráz a bude působit moderně a nadčasově.
  • Neutrální - černá barva se díky své neutralitě velmi dobře kombinuje s jinými barvami a materiály.
  • Sedačka v černé barvě se může stát dobrým základem pro další doplňky v obýváku.
  • Černá sedačka je méně náročná na údržbu, jelikož většina skvrn na ní není vidět.

Nevýhody černé sedačky

  • Pokud to s černou v místnosti přeženete, může interiér působit smutně a pochmurně.
  • Černá opticky zmenšuje prostor, proto sedačka v této barvě není vhodná do malých interiérů.
  • Nízké stropy nejsou vhodnou kombinací s černou barvou.
  • Pokud je v místnosti málo přirozeného světla, černá sedačka bude vypadat tmavě a nepřirozeně.

Shrnutí na závěr

Černá sedačka může být správnou volbou do vašeho obývacího pokoje, pokud zvážíte všechny faktory a vyberete správný design a materiál, které budou vyhovovat vašim potřebám a stylu. Pokud se rozhodnete pro černou sedačku, ujistěte se, že bude vyvážena s ostatními prvky místnosti, aby nedominovala celému interiéru.