Barva roku 2022! Seznamte se s ''Very Peri''

Uznávaný institut Pantone každoročně v prosinci oznamuje barvu nadcházejícího roku, která odráží aktuální trendy a také dění ve světě. Pro rok 2022 si společnost připravila překvapení, jelikož poprvé ve své historii vytvořila zcela nový odstín: Very Peri. Zářivá namodralá barva s fialově červenými podtóny tak jistě osvěží nejeden interiér.

Barva pro rok 2022 má vyjadřovat radostný postoj a dynamickou přítomnost, která podporuje kreativitu a nápadité projevy. I když se může na první pohled zdát, že se jedná o fialovou barvu, tvůrci prozradili, že zkombinovali červené a modré podtóny ve fialové a výsledný odstín je opravdu specifický. Tato barva je nejšťastnější a nejteplejší ze všech modrých odstínů. Spojuje v sobě věrnost a stálost modré s energií a vzrušením červené. Zároveň dodává posilující směs novosti s bezstarostnou sebedůvěrou a odvážnou zvědavostí.

Celý svět v současnosti prochází transformací, takže nic z minulosti už nemůže dostatečně symbolizovat příchozí změny. Pro odborníky z Pantone tak bylo opravdu důležité přijít se zcela novou barvou, která vyjádří nové vize světa. A tak nakonec vytvořili okouzlující Very Peri, která je v mnoha ohledech výjimečná. Barva dokonale reprezentuje transformaci fyzického a digitálního světa, kterou společnost v poslední době zažívá. Mezi nejdůležitější poselství, která prezentaci nové barvy doprovázejí, patří kreativita, variabilita, zvědavost, inovace nebo přeměna.

"Barva roku Pantone odráží to, co se děje v naší globální kultuře, vyjadřuje to, co lidé hledají, na co může tato barva odpovídat. Vytvoření nové barvy poprvé v historii našeho vzdělávacího programu barev Pantone Color of the Year odráží probíhající globální inovace a transformaci", jak uvedla Laurie Pressman, viceprezidentka Pantone.

Odstín Very Peri se tak stal symbolem globální změny, kterou procházíme. Ilustruje sloučení života v mnoha dimenzích a vyjadřuje, jak se barevné trendy digitálního světa projevují ve fyzickém světě a naopak.

Very Peri v interiérovém designu

Jak už bývá zvykem, barva roku postupně zasáhne všechny sféry, a to od digitálního světa, přes módní průmysl až po interiérový design. Very Peri je ženská, silná, futuristická a radostná barva. Tato směs modré a červené je opravdu skvělým odstínem pro každý interiér. Může se projevit na tapetách, čalounění i ostatních bytových doplňcích. Je vhodná pro různé materiály, textury a povrchy. Bude zajímavé sledovat, jaké nové trendy s využitím Very Peri designéři nastolí.

Zdroj: designlimitededition.com, hommes.studio