5 chyb při výběru sedací soupravy

Myslíte si, že při výběru nové sedačky se nedá pochybit? Mýlíte se. Existuje hned několik chyb a omylů, kterých se zákazníci dopouštějí při koupi sedačky. Abyste se jim mohli vyhnout, vybrali jsme pro vás několik nejčastějších, se kterými se běžně setkáváme v našich prodejnách.

Koupě nové sedačky vůbec není jednoduchá záležitost, jak se může na první pohled zdát. Jde o nemalou investici a za své peníze chcete určitě to nejlepší a na dlouhá léta. Nesprávný výběr a radost z nové sedačky je najednou pryč. Pojďme se tedy blíže podívat na to, čemu je třeba se vyvarovat.

1. Nevíte rozměry sedačky

Toto je podobná chyba, jako byste si koupili nové boty o dvě čísla větší nebo menší. Asi se vám nebude chodit pohodlně. Nová sedačka se vám sice nebude zouvat ani vás tlačit, ale při pohledu na ni se vám budou stále vynořovat otazníky, zda není příliš velká nebo malá.

Při výběru sedačky na velikosti skutečně záleží. Nechcete mít přece v obýváku jen obrovský kus gauče, nebo se tlačit na malém sezení, pokud nemusíte. Zdá se to být jasné, přesto množství zákazníků přichází s tím, že nevědí rozměry místnosti a ani sedačky.

Před koupí nové sedací soupravy si místnost pečlivě proměřte, abyste věděli do jakých rozměrů se musíte vejít. Počítejte také s ostatními kusy nábytku. Pokud máte místnost už zařízenou, vycházejte z rozměrů staré sedačky, případně zvažte, o kolik by mohla být nová pohovka větší.

Nezapomeňte změřit šířku a výšku všech dveří, kterými je třeba novou sedačku přenést.

2. Sedačku si nechcete vyzkoušet

Nikdy si nekupujte sedačku bez toho, abyste si ji nejprve vyzkoušeli. Budete v ní přece trávit hodně času, proto vám musí sednout. A bez zkoušení to prostě nejde. Sedněte si, lehněte si, dokonce vyložte nohy tak, jako když doma sledujete televizi. Sedačku si v prodejně důkladně otestujte. Ujistěte se, že opěrky jsou pro vás dostatečně vysoké, sedáky dostatečně měkké, resp. tvrdé. Najděte gauč, který dokonale vyhovuje vašemu tělu.

3. Koupíte sedačku mimo váš styl

Každá obývák je zařízena v určitém stylu. Proto byste měli vybírat pohovku, která zapadne k ostatnímu nábytku. Ve velkém showroomu může sedačka výrazných barev a vzorů vypadat dost dobře. Naopak, ve vašem obýváku může působit jako pěst na oko. Předem si promyslete, do jakých barevných tónů chcete jít a s jakými dalšími barvami budete kombinovat. Pokud máte cit pro estetiku, resp. někoho, kdo vám se zařizováním obýváku dokáže pomoci, určitě se nebojte nápadných barev. Když vše spolu ladí, výsledek je dokonalý. Vždyť posuďte sami.

4. Rozkladací sedačka za každú cenu

Roztahovací sedačka je velmi praktická, protože po rozložení se dá využít na spaní. Pokud máte menší prostor a potřebujete spojit pohovku s postelí, tento model je ideální řešení. Využijete ji také v případech, kdy míváte nocležníka. Pokud ani jedno není váš případ, rozkládací gauč je pro vás zcela zbytečný. Raději zvolte klasickou sedačku, která je komfortnější.

5. Kúpite lacnú a nekvalitnú sedačku

Od nové sedačky očekáváte, že vám bude sloužit dlouhá léta. Proto váš nákup promyslete a výběru nové sedací soupravy věnujte nějaký čas a prozkoumejte nabídku na trhu. Tato investice se vám určitě vyplatí. V našich prodejnách se běžně setkáváme s tím, že zákazníci někde koupili levnou a nekvalitní sedačku, se kterou měli nepříjemnou zkušenost. Levný potahový materiál, polosedu sedáky, nestabilní nožičky, zdlouhavé reklamace a natahování se s prodejcem. Na toto asi nikdo nemá chuť. Vaši sedačku si přece chcete užívat a trávit na ní příjemné večery s rodinou. Nedělejte experimenty a raději kupte kvalitní sedačku od ověřeného výrobce.